Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem bírom, mit tegyek? Mindig...

Nem bírom, mit tegyek? Mindig sok csokit eszek, beteg meg nem akarok lenni. Hogyan szokhatnék le a csokiról?

Figyelt kérdés
2010. dec. 8. 18:25
 1/9 anonim ***** válasza:
ét kell szokni. előbb kakaora aztán a teára
2010. dec. 8. 22:31
 2/9 anonim ***** válasza:

én magam tapasztalatát osztom meg,de nem biztos, hogy mindenki szervezete így működik.

szóval ha eszek csokit annyira kívánom utána, hogy nem bírok ellenállni, és még kaják helyett is azt ennék szívesen, de ez nem egészséges. Egyszerűen keserves módon ellenállok neki, és kb 1-2 nap után már nem kívánom és minél ritkábban eszek annál kevésbé kívánom.

Tehát azt tanácsolom, hogy egy jó ideig ne egyél csokit és akkor már nem fogod annyira kívánni, ja és persze semmi olyant ne fogyassz amibe van kakaó

2010. dec. 9. 13:07
 3/9 A kérdező kommentje:

hát köszi a válaszokat

a kakaót nem szeretem, csokiról nem tudok leszokni

de most volt 2 nap amikor nem ettem vagy csak egy kicsit és aztán ma meg sokat ettem...

2010. dec. 12. 18:41
 4/9 sheriffkoma ***** válasza:

Mivel az egész valójában a fejben dől el, ezért ott kell a hozzáállást is megváltoztatni.

Pl. ha valaki nagy dohányos, és számtalanszor sikertelenül próbált leszokni, érdekes módon azonnal leteszi, ha közlik vele, hogy rákos és a kemoterápia sikere azon is múlik, hogy folytatja-e a cigizést.

Vagyis neked be kellene menni egy kórházba, vagy legalábbis a neten diabéteszes emberek fórumait olvasgatni, kellően elrettenj a szervezet inzulinsokkolásának a hosszútávú következményétől.

De az is segíthet, ha felfedezed, mi az a depresszív tényező, amit édességgel "kell" ellensúlyoznod.

2010. dec. 14. 11:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne vegyél csokit, vagy tartsd vissza magad! Kell némi akaraterő...
2010. dec. 14. 15:32
 6/9 A kérdező kommentje:

hát megpróbálom

köszi a válaszokat

2010. dec. 14. 18:44
 7/9 A kérdező kommentje:

nem igaz!

nem bírok leszokni a csokiról, mindig csokit eszek főleg hogy most karácsony van és + a szaloncukor...

volt amikor már fájt a hasam vagy hányingerem volt a csokitól de még mindig enném...:(

mit tegyek?? csokielvonókurára mennyek??

2010. dec. 25. 18:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát ha így állsz hozzá hogy 'nem tudsz', akkor nem is fogsz tudni. Hidd el, tényleg fejben dől el, akaraterő kell hozzá. Menni fog. Én fogyókúrán vagyok most, és már 30 napja nem ettem egy szelet csokoládét sem, lehet tartani 1 hónapban 1x víznapot, és ha nekem vki azt mondja 1 fél évvel ezelőtt, h lesz olyan, h 1 nap csak vizet iszom, én ott helyben kiröhögöm. Ehhez képest már túlvagyok a 3. víznapon. Tanulság? AKARATERŐ, minden fejben dől el.
2011. febr. 2. 16:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Igaza van az előző hozzászolónak... ha nincs akaraterő, nincs eredmény...

Senki nem kényszerít arra, hogy egyél, te parancsolsz magadnak, és ha te nem tudsz annyit tenni a saját érdekedben, hogy azt mondod ,,ezt most nem eszem meg", akkor senki az égvilágon nem tud rajtad segíteni. Ez a helyzet.

2012. dec. 31. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!