Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi ideig hatásos a lefőzöt...

Luna5 kérdése:

Mennyi ideig hatásos a lefőzött szárított csalánlevél vagy kamillavirág teában a vitaminok?

Figyelt kérdés

Sziasztok a kérdésem:

Mennyi ideig hatásos a lefőzött szárított csalán vagy kammila teában a vitamin?

Mivel ugy hallotam,hogy a vitamonok hatása nem tart sokáig.

Ki mit tud erről?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2010. nov. 28. 15:29
 1/4 anonim ***** válasza:
A csalánban meg a kamillában pont nem a vitamin ami dominál. És a lefőzött vízes oldat a levegő oxigénjének hatására oxidálódik azért nem lehet sokáig eltartani.A kamillában levő azulén nagyon hamar egy félórán belül oxidálódni kezd.
2010. nov. 28. 15:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Én arclemosáshoz szoktam kamillát főzni, és pár napig hatásos. Azt tudom javasolni hogy ne főzz többet, mint amennyit még aznap, esetleg másnap elfogyasztasz.
2010. nov. 28. 15:43
 3/4 anonim ***** válasza:
A gyógyteákban elsősorban a hatóanyag dominál.De a teákban nem a vitaminok dominálnak általában.
2010. nov. 28. 15:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok:)

Köszönöm a hasznos tanácsokat.

Esetleg azt még megtudnátok mondani,milyen hatóanyagok vannak a csalán és kammila teában és a levendulában,ami hatásos a haj számára.

Én tulajdonképpen a hajra használom,a kettőt együtt leforrázva,illetve még levendula levelet,és narancs vagy citrom héjat teszek még bele, ezt mikor kihűl keverem össze egy kis olivaolajjal.A gyógyszertárban lehet még kapni Vitaminokat cseppforrmájában,A E....na és azt még lehet beletenni,de csak fél órával hamarabb,mert elmegy a hatása.

Tegnap probáltam ki előszőr,mert nagyon száraz hajam van,és száraz hajba bemaszíroztam a fejbőrbe,és az egész hajba,aztán kimostam.

Nekem nagyon hatásos volt.Mi a vélemyényetek erről?

Előre is köszi:)

2010. nov. 29. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!