Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért kell mindig azonos...

Miért kell mindig azonos időben ennie a cukorbetegeknek?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy ma már vannak ultra gyors inzulinok, amik rögtön hatnak, és azokkal már nem kell mindig ugyanakkor enni és elég napi 3-szori étkezés, vagy ahányszor az ember ilyen inzulint bead. Viszont ismerek olyat, aki ilyet használ, de mindig ugyanakkor eszik, és nem megszokásból, mert pl. állva eszik, ha nincs pont az ebédidejében lehetőség máshogy.

Azt értem, hogy más inzulinokkal miért kell ugyanakkor enni, de ezzel miért, vagy csak jobb így csinálni, mert így nehezebben borul fe l a vércukra?

És ha egy időben kell, akkor azt mennyire kell szigorúan venni, más inzulinoknál is? Szóval ha hétköznaponként 7-kor reggelizel, akkor hétvégén is fel kell kelned akkor, vagy lehet pl. fél órát csúsztatni vagy akár többet?

Cukorbetegek, ti mindig ugyanakkor esztek, vagy nem gond, ha néha csúsztattok egy órát? (Úgy tudom, hogy akinek inzulinpumpája van, annak nem kell időben ennie.)

Előre is köszönöm a válaszokat, bocsi a sok kérdésért, csak nagyon érdekel a cukorbetegség, és ezekre a kérdésekre nem találtam válaszokat az interneten.

2010. nov. 11. 16:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! Én nem vagyok cukorbeteg, a mamám viszont az volt, és a végén már eléggé súlyos volt neki, szóval nagyon szigorúan be volt neki állítva, hogy felkelt reggel mindig ugyanabban az időben, beadta az inzulint és rá egy órára kellett neki enni. Ezért 6-kor felkelt, és akkor 7-kor, a megszokott idejében reggelizhetett. Egy nap asszem 2-szer kellett ezt megcsinálni, de lehet, hogy háromszor is. Az inzulin után szerintem azért muszáj enni, mert az leviszi a vércukrot, és ha nem eszel, akkor elájulsz. Nem hiszem, hogy túl sokat segítettem, de hátha:)
2010. nov. 14. 12:25
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ. Azt tudom, hogy az inzulinra muszáj enni, az ugyanakkor evést úgy értettem, hogy akkor máskor adja be az inzulint, pl. egyik nap 7-kor, másnap 8-kor. De köszönöm a választ.
2010. nov. 14. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!