Aki tapasztalt már hosszabb távon narancssárgás székletet, nektek mitől volt?
Figyelt kérdés
Zsírmáj gyanú volt csak, amellett normális ez?márc. 13. 14:29
1/2 anonim 

válasza:

Ha nem eszel zöldségeket, amiben sok a Beta-Carotin (sárgarépa, tök, stb), vagy nem szedtél Antibiotikumot, akkor én elöször is az epére gyanakodnák.
Ha sárgás, csillogó felületü, zsiros, akkor az lehet epe, máj, hasnyálmirigy vagy ételérzékenység.
2/2 anonim 

válasza:

Szia! Hát nézd, az én székletem is narancssárga, és korábban volt hepatomegáliára gyanú, mert mindig fájt a hasam, de aztán kiderült, hogy egy ún. Gilbert-kórom van - amely egyik tipikus jele, hogy a széklet kissé eltér a barna színtől, illetve a szemfehérje enyhén sárgás olykor. Ha jártál már vérvételen és a máj-, a hasnyálmirigy, illetve az epe normál értéke mellett az összbilirubin magasabb, akkor erre is lehet gondolni alapvetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!