Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Aki tapasztalt már hosszabb...

Aki tapasztalt már hosszabb távon narancssárgás székletet, nektek mitől volt?

Figyelt kérdés
Zsírmáj gyanú volt csak, amellett normális ez?

márc. 13. 14:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem eszel zöldségeket, amiben sok a Beta-Carotin (sárgarépa, tök, stb), vagy nem szedtél Antibiotikumot, akkor én elöször is az epére gyanakodnák.

Ha sárgás, csillogó felületü, zsiros, akkor az lehet epe, máj, hasnyálmirigy vagy ételérzékenység.

márc. 13. 15:17
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hát nézd, az én székletem is narancssárga, és korábban volt hepatomegáliára gyanú, mert mindig fájt a hasam, de aztán kiderült, hogy egy ún. Gilbert-kórom van - amely egyik tipikus jele, hogy a széklet kissé eltér a barna színtől, illetve a szemfehérje enyhén sárgás olykor. Ha jártál már vérvételen és a máj-, a hasnyálmirigy, illetve az epe normál értéke mellett az összbilirubin magasabb, akkor erre is lehet gondolni alapvetően.
márc. 17. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!