Protein shakebol mennyit kell inni ?
Szeretnek izmot novelni de nem tudom pontosan mikor es mennyit igyak egy nap ?
Mit tanacsoltok ?
Nezetem videokat de minden testepito mas es mast mond
Az optimális fehérjebevitel valahol 1,5-2,5 gramm/tskg között van. Ha szilárd étellel nem tudsz bevinni adott napon annyi fehérjét, hogy meglegyen ez az intervallum, akkor igyál annyi gramm proteinport, amennyivel megvan. Ne nézz videót attól a testépítőtől, aki nem ezt mondja.
1,5 gramm/tskg fehérjét egy óvodás is bevisz szilárd étellel odafigyelés nélkül, így ha neked ez nem megy, akkor garantáltan rosszul táplálkozol. A kérdésleírásod alapján ez nem lenne meglepő. Néha-néha előfordul, hogy nem sikerül elég fehérjét enni, de ha minden második nap a minimum bevitel alatt kajálsz, ezért liter számra iszod a proteinport, az baj.
Tanuld meg a sporttáplálkozás alapjait, mert anélkül nem fogsz fejlődni hosszútávon.
Mennyit edzel, és mennyi fehérjét kellene bevinned naponta? Ha ezt nem tudod, mi honnan tudjuk?
F/N? hány éves, milyen magas, kg? heti mennyi erőedzés?
jajj nem kell ezt túl beszélni emberek
1.6 - 1.8 g / ts protein legyen meg ennyi a lényeg
minnél többet oldjál meg rendes kajabol h lehetőleg semmi proteint ne kelljen igyal vagy max neha 1et
ha a taplalkozas kategoriaba irtad volna ki a kerdest akkor talan rendes valaszokat is kaptal volna !
majd moderátorok át rakják
Nem "kell" inni protein port. A lényeg az, hogy meglegyen a napi fehérje beviteled, a celjaidnak megfelelően. Nekem 1-2 olyan nap van a heten, amikor már unom a sok hust, sajtot, tojást, stb és kedvem van enni egy sima paradicsomos tésztát, vagy egy krémlevest, vagy mittudomen. Olyankor szoktam enni egy protein pudingot, vagy veszek egy protein italt, hogy potoljam a kiesett 20-30gramm fehérjét.
Egyébként meg én azzal szoktam még csalni, mivel inni nem szeretem a fehérjét, hogy a reggeli zabomba teszek másfél adagot. Ízt is ad neki meg arra az étkezésre a feherjet is fedezi. De egyébként érdemes arra törekedni, hogy normális ételekkel vidd be, ne porokbol és egyéb kiegeszitokbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!