Mi fog történni a testemmel, ha kevés vizet iszom?
4-5 liter vizet iszom egy nap. (Van amikor annyit se.) Sokan mondják, hogy kevés, de többet egyszerűen nem akarok inni. Nem vagyok szomjas, és el is felejtem, hogy kéne azért.
Évek óta már kb. ennyi vizet fogyasztok egy nap. Viszont sok gyümölcsöt, zöldséget és levest eszem.
Lehet valami hosszútávú következménye ennek?
16/L
De ezen kívül még mit iszol?
Mert "vízből" én is max két pohár, viszont mellette eszem ládús gyümölcsöt, levest.
Délelőtt egy bögre teát, délután egy forró csokit vagy vaníliás tejet, mert szeretem, szóval hogy "vízből" mennyit iszok az nem releváns, mert a folyadékszükségletemet kielégítem napközben.
Csak ugye mindenki a vízre pörög rá, holott, nem az teszi ki a napi x liternyi folyadékot.
Én kb háromnegyed évig ittam ilyen 3 pohárral napközben, mert a munkahelyemen meg volt határozva, hogy mikor mehetek ki mosdóba és hát nem sokszor. A nap további részében is kb fél litert ihattam.
Eredmény: folyton beteg vagyok, mindig cserepes a szám, most próbálok visszaszokni a napi két literre és emiatt kb fél óránként pisilek. A vesével is gondok lehetnek hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!