Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi fog történni a testemmel,...

Mi fog történni a testemmel, ha kevés vizet iszom?

Figyelt kérdés

4-5 liter vizet iszom egy nap. (Van amikor annyit se.) Sokan mondják, hogy kevés, de többet egyszerűen nem akarok inni. Nem vagyok szomjas, és el is felejtem, hogy kéne azért.

Évek óta már kb. ennyi vizet fogyasztok egy nap. Viszont sok gyümölcsöt, zöldséget és levest eszem.

Lehet valami hosszútávú következménye ennek?

16/L

tegnap 00:33
 1/9 anonim ***** válasza:
38%
Napi 2 litert kell bevinned a szervezetedbe. Aki azt mondja, hogy a 4-5 liter kevés, az bolond. Nézz utána. Én amúgy nagyon ritkán viszek be ennyi folyadékot egy nap, és ami történik velem.: a nyelvem durván repedezett, néha rámtör random szomjasság, akkor egyszerre sokat iszom, utána semmi gond. Nyáron durvább, hogyha izzadok is, akkor szédülni is szoktam, de az is ritka. Ja és a vizeleten is meglátszik, hogy mennyit iszol. Erre keress rá. Le van írva, hogy melyik szín mit jelent.
tegnap 00:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Jajj bocsi! Lemaradt decilitert akartam írni.
tegnap 00:56
 3/9 anonim ***** válasza:
37%
A szervezeted úgyis jelezni fogja, hogyha gáz van. Nem tudom, hogy neked milyen a nyelved, de ha még nincs kirepedezve, ne is legyen. Folyton vérzik nekem, hogyha savanyút eszek, irritáló 😅
tegnap 01:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Nekem csak az ajkam van kirepedezve, a nyelvem rendben van.
tegnap 01:20
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
Hát ha csak fél liter vizet iszol meg egy nap;de megeszel 2 liter levest,akkor semmi gond.A leves nagy része víz.Így kb.megvan a napi szükséges folyadékmennyiség...Egyébként a vizelet is mutatja.Ha sötétebb színű,akkor valószínűleg kevés a szervezeted számára a folyadék.
tegnap 02:07
 6/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát azért a 4-5 dl az kevés így kimondva. Persze amúgy könnyű mondani, hogy többet kellene, én mondjuk azért megiszok 1-1,5 L-t, de az is kevés, legalább 2-3 L kellene mások szerint. 16 évesen még semmi sem fog történni csak amiatt, hogy ennyit iszol, sőt szerintem később sem, de ha neked a szervezeted nem kívánja, akkor ha megerőlteted is magad, csak egy ideig tudod tartani, hogy többet igyál. Neked ennyi a szükségleted. Akkor kell ezen változtatni, de automatikusan ez változni is fog, ha pl. edzel vagy fizikailag megerőltetőbb munkád lesz, sokat izzadsz, stb. Akkor van baj, ha még ilyenkor sem jelez a szervezeted, hogy több kellene. Akkor már lehetnek érrendszeri problémák, fáradékonyság , vérképben is lehetnek eltérések, nyugtalanság, mentális-idegrendszeri problémák jelezhetik, hogy kevés a folyadék.
tegnap 10:05
 7/9 anonim ***** válasza:

De ezen kívül még mit iszol?

Mert "vízből" én is max két pohár, viszont mellette eszem ládús gyümölcsöt, levest.

Délelőtt egy bögre teát, délután egy forró csokit vagy vaníliás tejet, mert szeretem, szóval hogy "vízből" mennyit iszok az nem releváns, mert a folyadékszükségletemet kielégítem napközben.

Csak ugye mindenki a vízre pörög rá, holott, nem az teszi ki a napi x liternyi folyadékot.

tegnap 11:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Vesekövet okozhat
tegnap 19:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Én kb háromnegyed évig ittam ilyen 3 pohárral napközben, mert a munkahelyemen meg volt határozva, hogy mikor mehetek ki mosdóba és hát nem sokszor. A nap további részében is kb fél litert ihattam.

Eredmény: folyton beteg vagyok, mindig cserepes a szám, most próbálok visszaszokni a napi két literre és emiatt kb fél óránként pisilek. A vesével is gondok lehetnek hosszútávon.

ma 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!