Mozgás nélküli fogyás? Vagy nem lehetséges?
A legnagyobb gond itt az idő... 5kor kelek és indulok suliba, 5kor érek haza, és általában 7 ig v 8ig tanulok, utána szinte egyből megyek aludni. Szóval nincsen időm nagyon mozogni, hétvégén talán, de akkor is tanulok, és abban a 2 napban bármit csinálnék csak nem kinoznam magam edzéssel. Tudom a mozgás lenne a legjobb, de nem igazán érzem hogy ez menne. 165 körül vagyok (cm) , kg 65(egyébként nem vagyok 'dagadt' , szóval kb 5 kg mínusszal is már sokkal vékonyabb lennék, most is átlagos vagyok hiába 65 kilo )
Szóval a kérdésem az hogy igazából mit csináljak, tudok egyáltalán csak étkezés megváltoztatásával fogyni? Nem nagyon tudom/nem mérem a kalóriákat, a bolti dolgokon amin van, azt nézem, de pl fogalmam sincs hány kcl egy tál húsleves, pl vagy bármilyen itthon főzött étel, szóval nem tudom az mennyi, de nagyjából amikor néztem, meg itthoni kajával kb 1500 kcl a napi átlag. Viszont nem mindegy az sem hogy ez miből tevődik össze, ezzel sem igazán vagyok tisztába, mi a fehérje, pl , mi a szénhidrát stb
Sajnos hajlamos nasizni, ez a fő bajom nekem szerintem... Normál kajabol nem eszem sokat egyébként, mert mindig úgy érzek már nem vagyok éhes, és ez így is van, de mint tudjuk a nasi más gyomorba megy, egyszerűen annál tényleg nem érzem hogy most elég. Jó nem úgy kell elkepzelni hogy bezabalok naponta egy tábla csokit , nyilván nem is minden nap eszek nasit, de mikor van pl itthon akkor nem tudom azt mondani h oké, 1, 2 kocka és elég. Szóval ÉN úgy érzem hogy nem a normál kajabevitelemmel van a baj hanem inkább sok a cukor(és nyilván a napi mozgás is annyi amíg a suliban elgyaloglog wcre meg egyik teremből a másikba minden szünetben, hétvégén meg amennyit a házban járkálok kb annyi) A kérdés az hogy most szeretném elhagyni a nasit , szóval tényleg nem enni semmit a reggeli ebéd vacsorán kívül, így lehetséges hogy tudnék fogyni? És az mennyire számít h pl keveset eszek többször ( a végén úgyis ez a 3 főétkezés jön ki, de több evesbol) ? Jobb ha inkább többet eszek de csak 3 szor egy nap? Légyszíves segítsen aki hozzá ért, bármilyen véleményt , tanácsot szívesen elfogadok
Köszönöm?
Valójában az étkezés sokkal-sokkal többet számít, mint a sport.
Szóval pont, hogy kizárólag sportolással nem nagyon lehet fogyni, ellenben kizárólag a kajára odafigyeléssel igen.
De az alapja a pontos kalóraszámolás, anélkül nem megy.
Fogyni akkor tudsz, ha kalóriadeficitben vagy, azaz kevesebbet viszel be, mint amit felhasználsz.
A mozgás nem feltétlen szükséges, de egyrészt ha semmit nem mozogsz, akkor gyakorlatilag alig ehetsz valamit, másrészt meg mozgás nélkül nem lesz normális, formás alakod.
Javaslom a kaloriabazis.hu használatát, ott csak beírod, miböl mennyit ettél és megkapod a kalóriabeviteledet, illetve az összetételét is.
Én úgy tudom, hogy ha nem mozogsz, akkor izmot fogsz felégetni és nem a zsírt. Hisz nem mozgol, nincs szükséged izomzatra. Így simán leadhatsz 5kg-ot úgy, hogy ugyanúgy dagadt maradsz. Ezért sem a kg a fontos, hanem a fölösleg ami rajtad van.
Ha nem mozogsz és deficitbe mész, leadod lassan az izmot és ha már nincs izom, akkor megy le a zsír is.
Ha viszont mozogsz, akkor az adott izomcsoportot megtartja a szervezet, mert szükséged van rá, és akkor kénytelen a zsírt felhasználni.
6os, nem vagyok szakértő , de egy kicsit beleástam magam a témába, és tudomásom szerint fogyni nem lehet olyan videókkal amivel kifejezetten egy dologra edzzel, mert egyénfüggő hogy ki honnan fogy először, és nem onnan amire edzel . Kb. 2 hónapig edzettem kb minden nap fel órát combra, semmi nem történt... 10 perc meg amúgy is nagyon kevés, 30 perc is az volt (mivel nem tortent semmi)de ennyi fért bele(akkor még hamarabb értem haza, de ma már ennyire se lenne) Mondom nem vágyom szakértő de én így tudom, és magamon is tapasztaltam(valamennyire az étkezésre is jobban figyeltem, talán nem eléggé, de még így sem történt semmi) A másik meg hogy 'le is izzadsz szóval biztosan használ' , ez megint olyan hogy lehet te leizzadsz de én pl nem biztos, vagy bárki más, ez nem jelent semmit, ez csak egy tévhit ...
Azért köszi hogy próbáltál segíteni
"Én úgy tudom, hogy ha nem mozogsz, akkor izmot fogsz felégetni és nem a zsírt. Hisz nem mozgol, nincs szükséged izomzatra. "
EZ tök hülyeség!
Egyrészt a szervezet azért tárol zsírt, hogy szükség esetén abból gyorsan tudjon energiát nyerni, ezért minden esetben ezt kezdi elöször bontani.
Másrészt az izom az, amit feltétlen meg kell tartani, mert a "nem mozog" sem igaz, mindenki áll, megy, ül, illetve a belsö szervei müködnek és ez mind mozgás, amihez az izmok kellenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!