Hogyan lehet kicselezni az alkohol szondát?
23 éves lány vagyok, tesómmal még mindig a szüleinknél lakunk (ő 21), mert sajnos a tanulmányaink miatt nem tudunk annyit dolgozni, hogy teljen albérletre. Anyám elég szigorú, még mindig próbál rövid pórázon tartani, nemrég például vett egy alkohol szondát és azt mondta azzal fogja ellenőrizni hogy ittunk-e alkoholt. Néha megiszom egy-egy pohárral amikor barátokkal összeülünk (meg bevallom, amikor szorongok valami miatt akkor lehúzok egy felest) na de nem is ez a lényeg, hanem hogy nem szeretném ha szüleim beleszólnának abba is hogy iszom-e egyáltalán (már így is elég fojtogató velük élni) Ez szerintem már túlmegy egy határon,főleg hogy felnőtt ember vagyok. Viszont nem akarok konfliktust, úgyhogy ameddig nem gyűjtök össze annyi pénzt, hogy el tudjak költözni, addig ki kéne találnom valamit hogy békén hagyjanak. Nem lehet valahogy átverni ezt a szondát? Nincs valami trükkje? Mennyi időnek kell eltelnie ahhoz hogy ne tudja kimutatni az alkoholt a szervezetben? (Anyámmal nem lehet beszélni, apám meg azt csinálja amit anyám mond, úgyhogy az nem opció hogy beszélek velük és próbálom észérvekkel meggyőzni őket hogy a mértékletes alkoholfogyasztás nem ártalmas. Próbáltam már, nem jött össze.)
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem vered át, mert bármit ennél is ellene, a tüdőből méri a levegő alkoholtartalmát. Amúgy mi a szonda szerepe? Határérték fölött szobafogság jár? Vagy csak a mértékletes alkoholfogyasztásra nevelnek vele?
Csak úgy fog működni a felnőtté válás, ha konfrontálódsz akár minden alkalommal. Ez nem kimondottan veszekedést jelent és ajtócsapkodást, hanem megértetni a másikkal miért nincs igaza. Esetleg elütni egy poénnal, mint a "nem csak este, sötétben lehet szexelni" mondóka. Vagy hogy mióta megkínáltak fűvel, már nem is kell alkohol hogy jól érezd magad.
Bármilyen mezei alkoholkalkulátorral ki tudod számítani mikor kell hazaérned hogy ne jelezze már ki pl
Amúgy nem lehet kicselezni. Ha keveset jelez mond hogy ettél kovászos uborkát (vagy most télen pl savanyú káposztát).
Amúgy meg veress inkább jointot azt nem jelzi ki 🙂
Nézzük meg a másik oldalt is!
Nyilván nem véletlen vettek alkohol szondát!!!
Kezdesz lecsúszni 23 évesen!
#2 A hatérérték a 0, még egy konyakos csokit se ehetek meg. És igen, ha 0 fölött van akkor nem engednek el sehova vagy épp ellenkezőleg, ha megelégelik, kiraknak az utcára. (Egyik se kellemes)
#3 Igen, a határ meghúzással csak az a baj, hogy ameddig náluk lakok, addig azt kell tennem, amit ők mondanak. Ez így működik, főleg mióta felnőtt vagyok, büntetlenül kirakhatnak bármikor. Szóval sajnos ameddig nem költözök ki magamtól, beleszólhatnak mindenbe is.
Próbáltam megértetni velük, viccelődni is, de nem működött. A "miért nincs igaza" kérdés meg tárgytalan, mert én úgy gondolom hogy nekem van igazam, ők meg úgy gondolják hogy nekik. (Ez így van minden esetben egyébként, nem csak szülőkkel, azt tapasztaltam hogy az embereknek nagyon erős véleményük van, amitől nem tágítanak csak azért mert én mást mondok)
Azért köszönöm a válaszokat, majd kitalálok valamit. :) Lehet befejezem a sulit és egy barátomhoz költözöm ameddig nem találok rendes munkát.
Ezt a videót ajánlom, amit kb. 11:40-től magyaráz azt akkor is elsütheted óvatosan, amikor még függsz a szülőtől:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!