Kirúghatnak? Ha munkahelyre nenet bevásárolok, többek között egy Sommersby-t is, amit természetesen bontatlanul hazaviszek. Ha a biztonsági őr távozáskor észreveszi a bontatlan üveget kirugathat?
Figyelt kérdés
okt. 15. 20:36
1/6 anonim válasza:
Nem rúgnak ki, de sok helyre még bevinni sem lehet, bontatlant sem. Add le a portán, és távozáskor vedd vissza!
2/6 anonim válasza:
Alapesetben nem jellemző, én is vittem már be és vittem ki.
3/6 anonim válasza:
Nálunk teljes alkohol tilalom van. Tehát bevinni se lehet, bontatlanul se. Ajándékba akartam adni saját készítésű likőrt karácsonyra pár kollégának, akkor mondta a főnök, hogy ha elkapnak vele, akkor _akár_ ki is rúghatnak.
A helyedben nem vinném be. Megveszed legközelebb.
4/6 anonim válasza:
Cégfüggő, én egy egyetemen dolgozok, itt van olyan, hogy alkoholt ajándékozunk valamelyik kollégának, persze, nem itt issza meg, hanem hazaviszi. De egyes rendezvényeinken van alkohol is, sosem láttam olyat, hogy valakit hazaküldtek volna, mert valamelyik rendezvényen megivott egy kis alkoholos valamit. Nyilván, ha seggrészegre issza magát, akkor persze szólnának neki.
5/6 anonim válasza:
Munkahelytől függ, meg persze attól is hogy átkutat-e a portás. Ha kifejezetten tiltva van az alkohol, én biztos nem rizikóznék ezzel. Vagy leadnám a portán megőrzésre.
6/6 anonim válasza:
Elméleti síkon persze, kirúghatnak, amennyiben szerepel ilyen kitétel a munkaszerződésedben. De a gyakorlat nem feltétlenül ez, és persze munkahely és pozíció függvénye is. Például nem mindegy, hogy multi vagy kisebb cég, et caetera. Például én egy kis cégnél dolgozom, és a szerződésemben is szerepel, hogy alkoholt bevinni tilos. A táskámat senki sem nézegeti, és még szoktunk is bevinni alkoholt ajándékba egyes kollegáknak, amikor mondjuk kiforr valakinek az idei bor, vagy esetleg lefő a pálinkája. A kutya nem csinál ügyet belőle, mivel nyilván nem ott fogyasztja el senki. Persze ilyet egy multinál már nem lehetne eljátszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!