Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha le szeretnèk fogyni, mivel...

Ha le szeretnèk fogyni, mivel eléggé túlsúlyos vagyok, akkor tb alapon mehet a has plasztika?

Figyelt kérdés
Igen tudom vannak feltételek, igazából az a kérdésem hogy ezt előre be kell jelenteni valahol, hogy igen én le akarok fogyni és igénybe akarom venni ezt a lehetőséget?

dec. 1. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Meg van adva, hogy a testsúly hány %-ának elvesztése esetén van rá mód TB finanszírozott formában. És természetesen dokumentálni kell a fogyást, bemondásra senki sem fogja elhinni.

El kell menned a háziorvoshoz még a fogyás előtt és jelezni neki a dolgot. Egyrészt ő valószínűleg tudni fogja a pontos kritériumot, másrészt hivatalosan rögzíti a jelenlegi testsúlyod.

dec. 1. 18:36
 2/6 anonim ***** válasza:

"Igen, hasplasztika tb támogatással is elérhető 2024-ben, ha a műtétre jelentkező páciens kezdő testtömegindexe (BMI) 35 felett volt, és az minimum tíz egységgel csökkent, illetve ha BMI-je 45 felett volt, és az 12 egységgel csökkent, valamint ha a súlyát legalább fél éve tartja. A tb támogatás szülés utáni hasplasztikára általában nem elérhető."

Ezt találtam online.

dec. 1. 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy menj el a háziorvoshoz, rögzítse a súlyod. Amúgy se árt konzultálni vele, lehet hogy javasol egy-két vizsgálatot is (nem kötelez csak javasol).
dec. 1. 22:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Augusztusban jelentkeztem be a házi orvoshoz akkor volt egyeztetve a súlyom de konkrétan erről a témáról nem volt szó, ennyi is elég?
dec. 1. 22:58
 5/6 csempéző vizipisztoy ***** válasza:
1-es tévedésben van. Tény hogy háziorvosnál vagy Diabetológián érdemes dokumentálni a kezdő súlyt és a BMI-t. De ennek már csak statisztikai jelentősége van. A meg ereszkedett bőrön látja a sebész hogy miről van szó és jár a TB finanszírozás nagyobb súlyvesztés esetén.
dec. 2. 05:56
 6/6 anonim ***** válasza:
#4, ha akkor rögzítették a súlyod az elég. Hogy a #5-nek igaza van-e azt nem tudom, de így mindegy.
dec. 2. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!