Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit eszik egy súlyos glutèn...

Mit eszik egy súlyos glutèn ès minden gabonára èrzèkeny hasmenès esetèn?

Figyelt kérdés
nov. 28. 20:38
 1/9 anonim ***** válasza:
krumplit?
nov. 28. 20:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Szigorúan tiltólistás.
nov. 28. 21:21
 3/9 anonim ***** válasza:
15%
Zöldséget, kukoricát, zabot? Amin nem írja, hogy tartalmazhat glutént? Vagy húst esetleg. Fogalmam sincs, de nagy szívás lehet az illetőnek.
nov. 28. 21:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Banán. Főtt rizs. Kukoricás pufi. Miért tiltólistás a krumpli? Abban nincs glutén.
nov. 28. 22:06
 5/9 A kérdező kommentje:
Minden gabona tiltott . Tehát a kukorica,zab ,rizs is. A jód kèkül is a rizsre pl. Sajnos mindnek hasmenés a vége. Banán ok.
nov. 28. 22:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
De a krumpliban se glutén nincs, se nem gabona, azt honnét kellett volna tudnunk, hogy arra is allergiás?
nov. 29. 07:57
 7/9 anonim ***** válasza:
80%

Ha a kerdezo valoban minden gabona-felere es glutenra erzekeny lenne, akkor nem itt kerdezoskodne, mert komoly orvosi hatter allna mogotte (endokrinologus, stb.)

Megjegyzem, a krumpli se nem gabona, se nem tartalmaz glutent, tehat a kerdezo kitalalt egy kerdest, csak nem nezett eleg jol utana, hogyan es kik kezelik az egyebkent sajnos valoban letezo immunrendszer-problemat. Megsugom: NEM a gyakorikerdesek.hu valaszoloi.

nov. 30. 01:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Burgonyát, édesburgonyát, sütőtököt, párolt zöldségeket, zöldségleveseket ehet nyugodtan. Természetesen gabonamentesen elkészítve az utolsót.

Én legalábbis ezt enném. Cöliákiás vagyok. Mondjuk én nem vagyok érzékeny a gluténmentes gabonákra, aki az, az hagyja ki. Ha allergia, teljesen, ha csak intolerancia mondjuk cöliákia vagy egyéb bélbetegség miatt, akkor csak egy ideig.

nov. 30. 14:19
 9/9 A kérdező kommentje:

Minden gabonara is erzekeny vagyok (azonnali hasmenes) ,a krumplira is. Nagyon szigoru etrenddel elem az eletem. Kezelni nem lehet. Nem fogok senkinek bizonygatni,hogy nem kitalalt a kerdes.

Az endokrinolpgus a hormonrendszerrel foglalkozik nem az etelerzekenyseggel.

dec. 1. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!