Mit eszik egy súlyos glutèn ès minden gabonára èrzèkeny hasmenès esetèn?
Ha a kerdezo valoban minden gabona-felere es glutenra erzekeny lenne, akkor nem itt kerdezoskodne, mert komoly orvosi hatter allna mogotte (endokrinologus, stb.)
Megjegyzem, a krumpli se nem gabona, se nem tartalmaz glutent, tehat a kerdezo kitalalt egy kerdest, csak nem nezett eleg jol utana, hogyan es kik kezelik az egyebkent sajnos valoban letezo immunrendszer-problemat. Megsugom: NEM a gyakorikerdesek.hu valaszoloi.
Burgonyát, édesburgonyát, sütőtököt, párolt zöldségeket, zöldségleveseket ehet nyugodtan. Természetesen gabonamentesen elkészítve az utolsót.
Én legalábbis ezt enném. Cöliákiás vagyok. Mondjuk én nem vagyok érzékeny a gluténmentes gabonákra, aki az, az hagyja ki. Ha allergia, teljesen, ha csak intolerancia mondjuk cöliákia vagy egyéb bélbetegség miatt, akkor csak egy ideig.
Minden gabonara is erzekeny vagyok (azonnali hasmenes) ,a krumplira is. Nagyon szigoru etrenddel elem az eletem. Kezelni nem lehet. Nem fogok senkinek bizonygatni,hogy nem kitalalt a kerdes.
Az endokrinolpgus a hormonrendszerrel foglalkozik nem az etelerzekenyseggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!