Szerintetek mennyire súlyos a bolti sók kálisóval dúsítása?
Kb semennyire. 1000ppm alatti lehet az átlagos konyhasók kálium-klorid tartalma. Ez kb a mérési hibaszázalék szintjének felel meg.
Ha kevert sóról van szó, azt meg köteles a forgalmazó a termék csomagolásán jól láthatóan feltüntetni.
Nekem meg azt mondták, hogy beletehetik úgy is, hogy nem írják rá. Emiatt megijedtem, hogy megmérgezem magam és felvásároltam több száz kiló tiszta sót.(gyógyszertári/patikai tisztaságút)
Akkor nem kellene annyira paráznom.
Igazad van 7 es, majd veszek jódot a gyógyszertárba.
A tiszta só csakis NaCl t tartalmaz jód nincs benne. Attól tényleg jódhiányom lesz.
De nincs benne csomósodásgátló sem.
Amit kálium-ferrocianidnak hívnak.
Bár azt írják az interneten, hogy annyira nem káros, mint amennyire a nevéből hangzik. De attól, hogy kálium, meg ráadáasul cianid is kiráz a hideg. Biztos nem olyan mintha ciánt enne az ember, de ezt is beleteszik a sima konyhasóba.
A cián is olyan, hogy meg kell enni bizonyos mennyiséget, hogy ártson. Mandulát se szoktál enni? Mert amúgy abban több van, mint a konyhasóban.
Másrészt az se mindegy, hogy valami milyen vegyületben van.
Például a klór egy veszélyes, mérgező anyag.
Nátrium-kloridra viszont szüksége van a szervezetednek.
Az atomos oxigén egy agresszív fehérítőszer.
Kétatomos oxigén molekulákra nagyon nagy szükséged van.
Ha három oxigénatom áll össze, azt úgy hívják, hogy ózon, és belélegezve káros.
És itt más elemek nem is jöttek a képbe, csakis az oxigén különböző formái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!