Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire igaz hogy sokat...

Mennyire igaz hogy sokat sportolóknak/aktív embereknek is nagyon káros a cukor?

Figyelt kérdés

Redditen kioktattak túlsúlyos/elhízott emberek hogy a cukor az ember aktivitásától függetlenül betegséget okoz ha vki átlépi a napi 25 gramm feletti mennyiséget.

Viszont tulajdonképpen a cukor nem energia? Nagyon sokat mozgok és soha sem híztam attól hogy akár napi 75-100 gramm cukrot bevittem összeségében egy napon és egészségem is jó. Szóval számomra ezért furcsa ez

ma 08:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A cukor senkinek nem káros. Ha a hozzáadott cukorra gondolsz, az lehet káros egy diabéteszesnekk, vagy ha túltolja, akkor egy egészséges személynek is, de nem is a túltolt okoz problémát, hanem a túltolt kalória.

Ha a kalóriabeviteled tartósan nincs összhangban a fizikai aktivitásoddal, tehát túl sokat zabálsz, és túl keveset mozogsz, az egészségügyi károkat fog okozni.

ma 08:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Én arról beszélek ha elég aktív valaki akkor nem káros a cukor amíg lemozogja

De redditen gyakran olvasni hogy káros kalória égetéstől függetlenül

ma 08:27
 3/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Reddit ír sokmindent, de amúgy sokan mások is elítélik a cukor bevitelt, helytelenül. Fizikai aktivitáshoz kell, a mennyiségre oda kell figyelni. Ahogy #1 is írja, a túlzott kalória bevitel okoz gondot.
ma 08:31
 4/5 anonim ***** válasza:
33%

Ugyanúgy káros. Nem grammra van hanem kalóriaszükseglet százazlékában meghatározva. Max 5 százalék hozzáadott cukor javasolt.

Ha én alacsony nőként 1500 kcalt eszek, abból 1500/4.1*0.05 = 18 gr

Ha te mondjuk 3500at akkor az 3500/4.1*0.05 = 42 gr.

Nem szó szerint leszel beteg hanem hosszutavon karos. Befolyasolja az inzukinerzekenyseget, kialakulhatnak nagyobb esellyel betegsegek mint pl a diabetesz, rak, szivbetetegsegek.

Szóval ja, káros.

Az meg tévhit hogy pl vékony sportos emberek nem lesznsk cukorbetegek. Ugyanúgy lesznek csak kevesebben, hisz kozuluk kevesebben esznek rengeteg cukrot

ma 08:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"ha elég aktív valaki akkor nem káros a cukor amíg lemozogja"

Ez elég Nők Lapjás megfogalmazás, de nagyjából így van. Amíg kalóriakereten belül vagy, és a kalóriakereted legnagyobb százalékát nem hozzáadott cukorból fedezed, és nincs diabéteszed, addig a cukor miatt szorongani értelmezhetetlen.

"redditen gyakran olvasni hogy káros"

A reddit egy PubMed szintű tudományos adatbázis, ahol pussyhunter69 nevű felhasználó szakmai módszertannal alátámasztott metaanalíziseket ír kommentben?

ma 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!