Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a legkevesebb kalória amit...

Mi a legkevesebb kalória amit hosszabb távon tudtatok tartani és extrém fogyáshoz vezetett?

Figyelt kérdés

Nem érdekelnek a kommentek,hogy egészségtelen stb..étkezési zavarral küzdök és szivesen beszélgetnék privátban erről ,akinek hasonló problémája van.

21/L

nov. 23. 20:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10 akkor minek irtál egyáltalán?
nov. 24. 12:29
 12/20 anonim ***** válasza:
Én olyan szinten rettegtem, rettegek a visszahízástól, hogy amiatt nem mertem az alapanyagcserém alá menni kalória bevitelben. 1300-1400 kcal volt, amit hosszabb távon is tudtam tartani. Szerencsés vagyok, mert én ennyivel és persze némi mozgással le tudtam menni 40 kg alá (163 cm magassághoz). Igaz, beletelt néhány hónapba. Ennél kevesebbet csak akkor ennék, ha már nem akarnék élni. Most 46 kg vagyok, és kb. 1800 kcalt viszek be naponta. Akartam még fogyni, de most boldog vagyok, van célom, ami elterelte a figyelmem a fogyásról valamennyire. Most csak súlyt tartok. Nem mondom, hogy elégedett vagyok vele, de tényleg vannak fontosabb dolgok is az életben.
nov. 24. 14:09
 13/20 A kérdező kommentje:
12...gratulalok,ügyes vagy!❤️
nov. 24. 14:24
 14/20 anonim válasza:

Ez nagyon nagyon nagyon káros.. amit itt művelsz... 😔😔😔

a legrosszabb időszakokban konkrétan 4-85 kalóriát fogyasztottam 6 hónapig miután halmozott epilepsziás rohamokkal kórházba kerültem, ahol megmentették az életem.. ott sem akartam elfogadni az anorexia diagnózist, de kötelezően bent voltam tartva hetekig és komplex segítséget kaptam. nagyon nehéz kijönni ebből... kérlek ne bíztass másokat arra, hogy hogyan csinálják 'jobban' ezt a súlyos mentális problémát. ha szeretnél lassan belehalni, menni fog neked anélkül is, hogy másokat magaddal ránts.

tegnapelőtt 12:11
 15/20 A kérdező kommentje:

4-85 kalória naponta?

Mi a fenében van 4 kalória,ha egy falat alma is 20 kalória?😅

tegnapelőtt 12:27
 16/20 anonim válasza:
zero energiaital, de örülök, hogy átment a lényeg.. 😔
tegnapelőtt 12:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Ne hülyítsél itt minket 14-es, 6 hónapig senki nem bírja ki napi 40 kcal- al.Biológiailag lehetetlen, már rég éhen kellett volna halnod akkor.
tegnapelőtt 13:38
 18/20 anonim válasza:

14 vagyok.

pedig tényleg így zajlott, a 2. hónap után már nem menstruáltam, előtte még igen, az epilepsziára pedig azóta is gyógyszert kell szednem. nem tudom neked pontosan megmondani azt az időszakot, hogy mi hogyan volt, mivel 2 hetente látott a családom és tudom, hogy akkor nehezebb volt 'megúszni'az evést, voltak erre kompenzációim, de alapvetően már a napi 115 kcal almás hell-t is soknak éreztem ebben az időben. senkit sem akarok 'hülyíteni', pont arról írok, hogy ebbe már majdnem belehaltam. a rohamok után az első 3 napomat eszméletlenül töltöttem, ha jobban árnyalja a képet számodra, akkor tegyük hozzá, hogy 2 hetente valószínűleg átléptem a saját határomat, de akkor sem változik a végkimenetel.. ebben az időszakban egy szintén anorexiás személy szobatársa voltam és elképesztően bíztatónak éltem meg azt, hogy ő ennyit sem evett amikor láttam.. emiatt írtam a kérdezőnek, hogy gondoljon másokra, amikor ilyet tesz fel, mert nem tudja, hogy ki az, aki tényleg belehal valamelyik ötletbe itt.

tegnapelőtt 14:20
 19/20 anonim válasza:

14 folytatás:

kicsit utána néztem, konkrét adatok nem érhetőek el arról, hogy meddig lehet bírni bizonyos kalóriákkal, mivel ilyen kutatást etikai okokból nem végeznek (érthető módon), de alapvetően azt találtam, hogy számos tényező befolyásolja ezt a kérdést.. tehát annyit hozzátennék az eddigi válaszaimhoz, hogy alacsony vagyok és egy gyors körülbelüli kalkulációval kiszámoltam, hogy a jelenlegi súlyomat, amivel egészséges vagyok és nincs semmilyen problémám, kb.1600 kalóriával tudom megtartani közepes aktivitás mellett.

viszont annak aki ezzel a problémával küzd és ehhez a kérdéshez vetődött üzenem, hogy:

kérlek, ismerd el magadnak, hogy van baj!

lásd be, hogy ez semmiképpen sem kivitelezhető egy életen át és kérj segítséget még azelőtt, hogy maradandó károsodásod származna ebből!

(hidd el, hogy te sem akarsz egy életen át gyógyszert szedni!)

tapasztaltam és láttam is, hogy milyen ez az ördögi betegség.. 😔 sajnos egy családtagom és egy barátom is ezzel küzd.. bár állítják, hogy jól vannak, továbbra is egyre alacsonyabb súlyhoz kötik azt, amivel szerintük még egészségesek. én önvédelemből csak nagyon ritkán mérem már magam, évente legfeljebb 1-2 alkalommal és eljárok pszichiáterhez! sajnos tapasztalataim alapján ez is lassan hoz eredményt a társuló problémák miatt.. számomra az első 1 évben semmilyen eredménye nem volt a gyógyszeres kezelésnek és a pszichoterápiának, de idővel elindultak az apró változások és jelenleg, 3 év után, végre először tudom, hogy milyen boldognak lenni, amihez már gyógyszert sem szedek (az epilepszia ugye kivétel, de tanulj a hibámból, már én elkövettem helyetted!).. TI is megérdemlitek ezt, MAGATOK MIATT!! nem kell másoknak megfelelnetek és magatokkal szemben se legyetek szigorúak! Merjetek segítséget kérni!

A legeslegjobbat kívánom innen mindenkinek! 💚

tegnapelőtt 15:24
 20/20 anonim ***** válasza:
4 kalória lehet napi 2 tictac is.
tegnapelőtt 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!