Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Két hetes székrekedés?

Két hetes székrekedés?

Figyelt kérdés
Történt már valakivel olyan, hogy két héten keresztül székrekedése volt, ugyanakkor nem tapasztalt hasi fájdalmat, és amikor sikerült székletet ürítenie, az folyós állagú volt? Mi állhat ennek a hátterében?

nov. 22. 09:56
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

Igen, ez normális, attól a székletdugó ott van benned, de a folyós része átmegy rajta.

Menj el orvoshoz, mert ez nem egészséges és súlyos következményei lehetnek.

nov. 22. 11:53
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Ebből bélcsavarodás lesz.
nov. 22. 12:07
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Ez csak olyan esetben fordulhat elő, amikor 2 hétig nincs megfelelő táplálkozás, azaz nincs vagy alig van emészthetetlen anyag bevitel, de a megfelelő folyadék ellátás miatt nincs kiszáradás ill. béltartalom besűrűsödés.
nov. 22. 12:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ket het a higgal plane gyanus. Az friss es beelozte a pango beszaradtat. Ez surgosen orvost igenyel, akkor is, ha nem faj.
nov. 22. 14:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eddig nem kerestem fel orvost, mivel nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a problémának. Nem tapasztalok fájdalmat vagy puffadást, csupán azt érzem, hogy szükség lenne a mosdó használatára, de valójában nem tudnék elmenni. Beszereztem Macrogol + Simeticon készítményt, és meglátom, hogy segít-e. Amennyiben nem hoz javulást, valószínűleg orvosi vizsgálatra lesz szükség.
nov. 23. 12:50
 6/7 anonim ***** válasza:
35%

"szükség lenne a mosdó használatára, de valójában nem tudnék elmenni"

Haverom apjának pont ilyen tünetei voltak amikor elkezdett nőni a beleiben a rák... Nem akarok riogatni, csak gondoltam szólok hogy ez sokkal komolyabb betegség tünete is lehet.

2 hét az k..rvasok! Az komoly problémát jelez. 1-2-3 nap még oké. Nekem is volt olyan hogy csütörtökön volt először székletem a héten. De az kórházban volt és infúzión kivült csak teát kaptam. Csütörtökön kaptam egy kefírt és az megindította.

Ha székrekedésem van, mert elcseszem a táplálkozásomat (lustaságból...) és 2 naping nincs székletem akkor már rosszul vagyok és iszom a szennateát, vagy beveszek egy adag laevolac-ot. Ha ezek sem indítják meg, akkor ott valami probléma van!

Persze ész nélkül nem szabad a laevolachoz hasonló durva hashajtót sem bevenni, mert azzal lehet hogy komolyabb lesz a probléma.

nov. 23. 20:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Az elmúlt két napban javulást tapasztaltam, azonban az állapotom még mindig nem a régi. Emellett étkezések után gyakori szellentés jelentkezik, ami kifejezetten zavaró. Mindig is hajlamos voltam gyomorproblémákra, és mivel édesanyám laktózérzékeny, elképzelhető, hogy ez is szerepet játszik a tüneteimben. A koromat figyelembe véve – a húszas éveim közepén járok – nem gondolok komolyabb problémára, de ha az állapotom nem javul, szerdán felkeresem az orvosomat.
nov. 24. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!