Történt már valakivel olyan, hogy két héten keresztül székrekedése volt, ugyanakkor nem tapasztalt hasi fájdalmat, és amikor sikerült székletet ürítenie, az folyós állagú volt? Mi állhat ennek a hátterében?
Igen, ez normális, attól a székletdugó ott van benned, de a folyós része átmegy rajta.
Menj el orvoshoz, mert ez nem egészséges és súlyos következményei lehetnek.
nov. 22. 11:53
2/7 anonim válasza:
Ebből bélcsavarodás lesz.
nov. 22. 12:07
3/7 anonim válasza:
Ez csak olyan esetben fordulhat elő, amikor 2 hétig nincs megfelelő táplálkozás, azaz nincs vagy alig van emészthetetlen anyag bevitel, de a megfelelő folyadék ellátás miatt nincs kiszáradás ill. béltartalom besűrűsödés.
nov. 22. 12:09
4/7 anonim válasza:
Ket het a higgal plane gyanus. Az friss es beelozte a pango beszaradtat. Ez surgosen orvost igenyel, akkor is, ha nem faj.
nov. 22. 14:36
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eddig nem kerestem fel orvost, mivel nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a problémának. Nem tapasztalok fájdalmat vagy puffadást, csupán azt érzem, hogy szükség lenne a mosdó használatára, de valójában nem tudnék elmenni. Beszereztem Macrogol + Simeticon készítményt, és meglátom, hogy segít-e. Amennyiben nem hoz javulást, valószínűleg orvosi vizsgálatra lesz szükség.
nov. 23. 12:50
6/7 anonim válasza:
"szükség lenne a mosdó használatára, de valójában nem tudnék elmenni"
Haverom apjának pont ilyen tünetei voltak amikor elkezdett nőni a beleiben a rák... Nem akarok riogatni, csak gondoltam szólok hogy ez sokkal komolyabb betegség tünete is lehet.
2 hét az k..rvasok! Az komoly problémát jelez. 1-2-3 nap még oké. Nekem is volt olyan hogy csütörtökön volt először székletem a héten. De az kórházban volt és infúzión kivült csak teát kaptam. Csütörtökön kaptam egy kefírt és az megindította.
Ha székrekedésem van, mert elcseszem a táplálkozásomat (lustaságból...) és 2 naping nincs székletem akkor már rosszul vagyok és iszom a szennateát, vagy beveszek egy adag laevolac-ot. Ha ezek sem indítják meg, akkor ott valami probléma van!
Persze ész nélkül nem szabad a laevolachoz hasonló durva hashajtót sem bevenni, mert azzal lehet hogy komolyabb lesz a probléma.
nov. 23. 20:47
7/7 A kérdező kommentje:
Az elmúlt két napban javulást tapasztaltam, azonban az állapotom még mindig nem a régi. Emellett étkezések után gyakori szellentés jelentkezik, ami kifejezetten zavaró. Mindig is hajlamos voltam gyomorproblémákra, és mivel édesanyám laktózérzékeny, elképzelhető, hogy ez is szerepet játszik a tüneteimben. A koromat figyelembe véve – a húszas éveim közepén járok – nem gondolok komolyabb problémára, de ha az állapotom nem javul, szerdán felkeresem az orvosomat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!