Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi idő alatt lehet helyret...

Mennyi idő alatt lehet helyretenni normális mennyiségű víz fogyasztással azt, ha évekig csak napi 1-1.5 litert ittam?

Figyelt kérdés
Most kettővel próbálkozom.
ma 08:08
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Helyretenni mit?
ma 08:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Egészségügyi bajokat. Például én folyton beteg vagyok és könnyen kapok el hüvelyi fertőzéseket, összefügghet.
ma 08:16
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Ha ilyen jellegű problémáid vannak, akkor rengeteg egyéb faktort kell kivizsgálni és helyretenni a vízfogyasztás előtt. Napi 1 liter víz valóban kevés, úgyhogy célszerű duplázni vagy triplázni a bevitelt, de ha immunológiai, vagy hormonális, vagy urológiai problémáid vannak, akkor ne a vízfogyasztás terén kutakodj, mert nem leszel előrébb.

Ez olyan, mintha izomsorvadásom lenne, ezért elkezdenénk emelt mennyiségű fehérjét enni, hisz abból épül az izomszövet, és ezzel helyreteszem. Hát nem, ugyanis ha izomsorvadásom lenne, akkor elmennék szakorvoshoz, mert valószínűleg neurológiai kórképem van, amin az emelt fehérjebevitel nem segít, vagy talán ront is.

ma 08:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Vérképet nézettem azzal rendben vagyok. Orvos vitaminokat és sportot, sok vizet javasolt.
ma 08:29
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

"Vérképet nézettem azzal rendben vagyok"

Ettől függetlenül ha a panaszok továbbra is fennállnak, akkor kénytelen leszel kivizsgáltatni magad. Egy vérképpel nem vagy előrébb.

"Orvos vitaminokat és sportot, sok vizet javasolt"

Ha vitaminokat javasolt, akkor mégsincs rendben a vérképed, hisz vitaminhiányod van. Megnevezte, mely vitaminokra van szükséged? Vagy nulla szakmaisággal annyit mondott csak, hogy szedjél vitaminokat, legyen az bármi? Mert annak nem sok értelme van, sőt problémához is vezethet.

Rendszeres sporttal és sok folyadékkal valóban rengeteget lehet tenni az egészségért, de leírom még egyszer, hogy ha immunológiai vagy urológiai diszfunkciód van, akkor nem jó helyen tapogatózol.

ma 08:42
 6/9 A kérdező kommentje:

C és D vitamint javasolt.

Köszönöm a választ!

ma 08:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"C és D vitamint javasolt"

Mennyi C-vitamint? Magyarországon nagy túl van tolva a C-vitamin téma, de Szent-Györgyi Albert hazájában végülis érthető. Ha eszel zöldséget és gyümölcsöt normál mennyiségben, akkor valószínűtlen a C-vitamin hiány, így kiegészítő formájában szedni felesleges, akár kontraproduktív. Ha nem eszel, akkor C-vitamin kiegészítő helyett inkább egyél, ugyanis zöldségek és gyümölcsök nélkül nincs egészséges táplálkozás, ráadásul C-vitamin mellett rengeteg mikrotápanyagot és antioxidánst tartalmaznak, amik elengedhetetlenek immunológiai vagy urológiai szempontból is.

D-vitaminra pedig az emberek 99%-ának szüksége van, úgyhogy ezzel az általános ajánlással megint nem vagy előrébb.

ma 09:07
 8/9 anonim ***** válasza:
A hüvelyi bajaidnak semmi köze a vízfogyasztásodhoz. Azzal úgy kapásból nőgyógyászhoz kellene elmenni.
ma 11:04
 9/9 anonim ***** válasza:

A háziorvos meg nem szakorvos, szóval nem kell törvénynek venni, amit mond, mert az esetek x részében csak tüneteket kezel - vagy azt sem.

Szakorvos.

ma 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!