Az mennyire normális, hogy nekem az átlagnál több vizet kell fogyasztanom?
Figyelt kérdés
Van hogy hajnalban 3/4 l-t lehúzok egyben amikor kelek, utána napközben fél litert egy szuszra, naponta többször, így jön össze napi 4-7 l. Ha ennyi víz megvan, akkor vagyok viszonylag normális és tudok koncentrálni, ha enneél kevesebb van, akkor egyre szétszórtabb a gondolkodásom is. Valami betegségem lenne? Vagy valóban ennyi kell egy napra?2022. júl. 10. 15:17
1/10 anonim válasza:
Cukrod rendben van?
Nem ijesztgetni akarlak, de pl a cukorbetegség egyik tipikus tünete az állandó szomjúság.
2/10 anonim válasza:
Ez sok. Maximum 40 fokban lenne reális. Vércukrot kell mérni.
3/10 anonim válasza:
Így nyáron én is többet iszok mint amúgy szoktam.Az se számít, hogy már nincs 40 fok. Hány kiló vagy? Nem végzel nehéz fizikai munkát, vagy sportolsz? Sokat izzadsz?
4/10 A kérdező kommentje:
180 cm és 71 kg vagyok, napom jelentős része szellemi melóval telik, ritkán sportolok, izzadásom változó.
2022. júl. 10. 15:45
5/10 anonim válasza:
A 7 liter rettentően sok, de még talán a 4 is. Nem ártana kivizsgáltatni. A vizeleted gondolom majdnem vízszínű, és csak nagyon halvány sárgás. Vizelet, és vérvizsgálat ajánlott.
6/10 A kérdező kommentje:
Így van, egész nap majdnem átlátszó.
2022. júl. 10. 16:16
7/10 anonim válasza:
4 litert én akkor ittam meg egy nap, amikor 14 15 éves voltam, és napi 6 órát edzettem a 40 fokban nyáron. Irány az orvos
8/10 anonim válasza:
Na aztan mi lett a vervetel eredmenye? Cukorbetegseg?
10/10 anonim válasza:
És egyész nap pisipni jársz, vagy ezt hogy kell elképzelni? Eletemben egyszer ittam meg kb húzóra 2 liter vizet mikor 42 fokban Olaszországban megmásztunk egy hegyet. Iszonyú sok. Pláne hogy nem is sportolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!