Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hasi zsírt szeretnék valahogya...

Hasi zsírt szeretnék valahogyan leadni. 170/100 a magasság/testsúlyom. Péksüteményeket, cukros üdítőket elég régen elhagytam már. Fizikai munkát végzek, és elméletileg sokat sem eszek. Mit próbáljak meg?

Figyelt kérdés
Pontosan annyit eszek amennyit a feleségem, azért, mert a kalória szàmlálás nem jött be. A fizikai munka miatt igen sokat megyek, emellett évekig edzeni jártam. Elég sok mindent próbáltam már.
nov. 17. 12:55
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Ne elméletileg ne egyél sokat, hanem gyakorlatilag. Ha nem megy a fogyás akkor egészen egyszerűen valamit elrontasz. Többet eszel, mint gondolod, kalóriaszámlálásnál elszámolod a kalóriákat. A genetika kb. 3-5%-ot számít a túlsilúly kialakulásában, a többi életmód. Nem sok mindent kell kipróbálni, hanem az alapokat helyesen alkalmazni.
nov. 17. 13:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Pont annyit és azt eszek amit a felesègem. Fogyott 12 kilót egy év alatt.
nov. 17. 13:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor a tested energiát állít elő a semmiből. Tele van a fogyás és táplálkozás téma emberekkel, akiknek a teste megszegi az energiamegmaradás törvényét, erre az emberiség évezredek óta szop az örökmozgó feltalálásával.
nov. 17. 16:47
 4/7 anonim ***** válasza:
93%
Esetleg kihagyod a reggelit, vagy az esti sört kalóriamentesnek hiszed. Valahol kell lennie egy kis titoknak, amit kihagysz a számításból.
nov. 17. 17:35
 5/7 A kérdező kommentje:
A kalóriaszámításnál pont erre gondoltam, hogy valamit kihagyok. Ezért eszek ugyanannyit mint a feleségem. Alkoholt sem iszok.
nov. 17. 20:30
 6/7 anonim ***** válasza:

A kalóriaszámolás nem egy fogyókúrás módszer, hanem a testünk biofizikája. Egy törvényen alapul: ha többet eszel, mint amennyit el tudsz égetni, hízni fogsz. Ha kevesebbet eszel, fogyni, ha ugyanannyit, akkor stagnálni.

Ha "nem jön be", az azért van, mert valami nagyon nem megfelelő a számolásban.

nov. 18. 11:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Kit érdekel, hogy "ugyanannyit eszel, mint a feleséged"? Őszintén. Mindenki anyagcseréje más.

Én pl 2500-3000 kalória alatt nem vagyok képes érdemben súlyt felszedni (semmit) - az izomtömeg-építésről ne is beszéljünk, ott a 3500 a minimum...

Szóval NEKED megfelelő étrend kell, deficittel, és számolással. Anélkül nem tudod, mennyit eszel.

nov. 18. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!