Hogyan tudom rávenni a lányomat, hogy egyen?
Nagyon válogatós, rendszeresen kihagyja a reggelit/vacsorát.
13 éves, 165 cm körül van, és csak 45 kg. Szerintem már kicsit sovány...
1#
Nem. Az mondja:
"Nem vagyok éhes!"
"A suliban sokat ettem, nem bírok többet!"
2#
Köszi!
Nem kicsit sovány, hanem egészen komolyan anorexiás - nem is feltétlenül a súlya, hanem a hazugságai okán - mert hazudik, mint a vízfolyás, csak "ne kelljen ennie".
És nem rávenni kell, hanem elmenni vele pszichiáterhez és családterápiára. Ha nem, akkor kórházba viszed, amint lemegy a súlya 42-43 kilóra, akkor is, hogyha nem akar menni.
Nem az ő döntése, mentálisan beteg és belehalhat. Ez tény - és készülj fel, hogy krvanehéz, hosszú út lesz, sok vitával, sírással, gyűlölettel, de megéri, ha felépül.
Átmentem ezen 21-32 éves korom között, csodás évek voltak, vita, sírás, quasy gyógyulás, relapse, végül majdnem meghaltam 35 kilósan.
Barátnői szerint iskolában rendesen egyik, vesz is a büfében kaját. Az felügyelőtanár is ugyanezt mondta.
Csak azt, amit szeret. De volt olyan is, hogy azt se. De a nasikat szereti.
Most váltott iskolát, de vannak barátai, és nem bántják egyáltalán.
Rendben, köszönöm.
9-es, ez nem igaz. Én anorexiásként azért ettem csokit, mert az adott még annyi energiát, hogy ne ájuljak el, és nagyon sok anorexiás pl csokit pont eszik de kenyeret, tésztát nem.
De van, aki mások előtt eszik, aztán amikor nem látják, kompenzál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!