Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudom rávenni a lányoma...

Hogyan tudom rávenni a lányomat, hogy egyen?

Figyelt kérdés

Nagyon válogatós, rendszeresen kihagyja a reggelit/vacsorát.

13 éves, 165 cm körül van, és csak 45 kg. Szerintem már kicsit sovány...

nov. 3. 22:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Anorexiás, fogyókúrázik? Mit mond, mért nem eszik? A válogatósság nem egyenlő a nem-evéssel.
nov. 3. 23:00
 2/10 anonim válasza:
48%
Én 12 éves korom óta 45kg vagyok, próbáltam hízni max 48ig ment de mindig vissza esett 45re. Kórházban is voltam miatta, meg sem hallgattak de egyből anorexiásként kezeltek, pszichiátriára akartak átrakni de egyszer bejöttek és látták, hogy chipset eszek és így azt mondták hisznek nekem mostmár. Beszéltek anyukámmal is, ő is mondta nekik hogy nem vagyok az és szoktam enni minden félét, próbálok is hízni csak nem megy. Tápszert írtak fel nekem azt ittam, akkor sikerült 48ra felmennem újra is szeretném kezdeni ismét mert ténylegesen híztam tőle. 1 nap egy üveget kellett innom azt elosztottam nagyjából 3 részre és semmiképpen nem étkezés előtt, én általában evések után ittam. Én ezt ajánlanám!
nov. 3. 23:19
 3/10 A kérdező kommentje:

1#

Nem. Az mondja:

"Nem vagyok éhes!"

"A suliban sokat ettem, nem bírok többet!"

2#

Köszi!

nov. 3. 23:24
 4/10 anonim ***** válasza:
74%
Ez anorexiagyanús. Kéne vele beszélgetni, ha megvan köztetek a bizalom. Nem nyaggatva, de aggódva lehet. Egy barátnőjét is megkérdezheted, ami nem biztos tipp, mert lehet, hogy nem tud vagy akar mondani semmit, de hátha. Ha az iskolában van tanári felügyelet az ebédnél, megkérheted, hogy figyelje, hogy eszik-e. Mit hajlandó megenni otthon? Hétvégén? Nasikat, édességet eszik?
nov. 3. 23:38
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Közben beírtam a BMI kalkulátorba. Még 2 kiló és kórház. Ezt nyugodtan megmondhatod neki.
nov. 3. 23:41
 6/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
34%
Igen, értem az aggodalmat. Érte mostanában trauma vagy a suliban nem történt valami, nem bántják?
nov. 4. 08:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem kicsit sovány, hanem egészen komolyan anorexiás - nem is feltétlenül a súlya, hanem a hazugságai okán - mert hazudik, mint a vízfolyás, csak "ne kelljen ennie".

És nem rávenni kell, hanem elmenni vele pszichiáterhez és családterápiára. Ha nem, akkor kórházba viszed, amint lemegy a súlya 42-43 kilóra, akkor is, hogyha nem akar menni.

Nem az ő döntése, mentálisan beteg és belehalhat. Ez tény - és készülj fel, hogy krvanehéz, hosszú út lesz, sok vitával, sírással, gyűlölettel, de megéri, ha felépül.

Átmentem ezen 21-32 éves korom között, csodás évek voltak, vita, sírás, quasy gyógyulás, relapse, végül majdnem meghaltam 35 kilósan.

nov. 4. 11:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Barátnői szerint iskolában rendesen egyik, vesz is a büfében kaját. Az felügyelőtanár is ugyanezt mondta.

Csak azt, amit szeret. De volt olyan is, hogy azt se. De a nasikat szereti.

Most váltott iskolát, de vannak barátai, és nem bántják egyáltalán.

Rendben, köszönöm.

nov. 4. 17:02
 9/10 anonim ***** válasza:
63%
Ha a nasikat szereti, az már jó jel. Egy anorexiás nem eszik csokit meg chipset. Mit eszik egy nap hétvégén? Az nem baj, ha csak azt eszi, amit szeret, hát nem hülye, mért enne olyat, amit nem szeret. De nyilván ez nem azt jelenti, hogy összesen 3 féle ételt szeret.
nov. 4. 19:51
 10/10 anonim ***** válasza:

9-es, ez nem igaz. Én anorexiásként azért ettem csokit, mert az adott még annyi energiát, hogy ne ájuljak el, és nagyon sok anorexiás pl csokit pont eszik de kenyeret, tésztát nem.

De van, aki mások előtt eszik, aztán amikor nem látják, kompenzál.

nov. 5. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!