Letezik, hogy ilyen kevés lenne az alapanyagcsere?
Fogyás után csinaltam egy BMi-t, nem járok el edzeni, futni szoktam menni heti ahányszor belefer meg itthon végzek sulyzos edzéseket.
Heti 4x ilyen 40perceket kb, magasabb ismétlés számmal, meg setalni szoktam sokat.
53 kg vagyok, heti pár óra sporttal 1655 ír a kalkulátor.
Ez kicsit kevés sulytartasnak nem? Mármint nekem mennyiségre annak tunik hiába osztom be
20 éves lány
Nekem nem ragadt semmi a fejembe, szimplán életmódot váltottam es régebben mikor kicsi voltam es ettem anya foztjeit (jó cukros, zsíros, nem sajnálta a dolgokat) nagyon nem neztem miből mennyit es hat ahhoz képest nehéz..
Mondjuk sokat számít a "testmozgás" kérdése, óriási eltérések vannak a kalkulátorok között, még a legprecízebbek (meg lehet adni különböző sportokat órára lebontva) sem tudnak mindennel kalkulálni, a legtöbbnél meg max. a között lehet választani, hogy "mérsékelt" vagy "kevés", aztán találd ki, hogy melyik hány kalóriát ad hozzá a kalkulációhoz.
A súlyod a magasságodhoz teljesen jó, sőt, még pár kiló rád is fér, úgyhogy én a helyedbe odafigyelnék az egészséges, változatos táplálkozásra (jó minőségű szénhidrát és fehérje, sok nyers zöldség és gyümölcs, minél kevesebb üres kalória, fehérliszt, hozzáadott cukor, feldolgozott élelmiszerek stb.), és az okostányér irányelvét követném, az jó ökölszabály. Vezetném mennyit eszek (kalória és makrotápanyagok), és hetente 1x mérném magam. Ha tartod a súlyod vagy minimális a növekedés, akkor oké.
Ez azt mondja kevés mozgással 1600: [link]
Heti 1 edzéssel 1800.
Leírja mi alapján kalkulál, de az edzés számokról már nem ír, hogy ott milyen szorzót vagy mit használ, egyáltalán MILYEN edzésről van szó, ugye...
Na, ezért nem érdemes _nagyon_, ész nélkül ráfeszülni a kalóriaszámolásra, vagyis nem így, ahogy te csinálod. Egyél ahogy eddig, vezesd a kalórianaplót és heti 1x mérd magad, fogod látni, hogy kevés vagy sok.
Szerintem nem olyan sok a napi 2000.. Mennyiségre sem, mert igazából az alacsony kalóriás zöldségekből lehet csak többet enni térfogatra.
Kicsit túlzásnak érzem ez a, “ezért nem fogynak mert 2000 egy dolgozó férfi bevitele” dolgot, mert azért szerintem aki nem dietazik és normálisan eszik tehát nem fornettin meg a szemeten él, hanem húsok, hal, tojás, zöldség, teljeskiorlesu cuccok, turo, joghurt
nyugodtan ehet edzesssel és mozgással annyit..
Köszönöm a válaszokat! Egyébként nem vagyok idiotan rá állva a kaloriákra, de tény és való, rohadt nehéz volt +90 kg-ról lefogyni 52-3 -ig, természetesen nézem a kalóriát mert ismerem magam es ha nem számolnek képes lenne elszaladni velem a ló, megennék vagy 3000ret.. es nem szeretném elrontani ezt az eredményt mert utána még nehezebb lenne újból leadni mindent
Szimplán ez a 1500-700 bevitel szerintem diétás mennyiség, mintsem sulytartó, sokan még szálkásítanak is ennyivel, évekig nem lehet ilyen kevés etelen élni
Ezért gondoltam ezt a 1900-2000 bevitelt idővel lassan növelve, normális etelekbol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!