Mik az általános dolgok, amik segítenék a fogyást? (24/f)
Nem sok gyümölcsöt/zöldséget szeretek, de igyekszem beleépíteni az étrendembe őket.
Azt tudom, hogy a sétálás elég sok kalóriát éget, illetve szeretnék erősödni is, szóval elkezdtem otthon súlyzózni. Mivel gyenge vagyok, 3kg-val kezdek.
Őszintén szólva viszont nem tudom hogy jó úton járok-e.
Szia, kezdésnek mindenképp jó!☺️
Szükséged lesz egy jó ÉS fenntartható étrendre, több fehérje, kevesebb szénhidrát.
A séta szuper ötlet.
Az otthoni súlyzós edzést hamar “kinövöd” az elején gyorsabban erősödsz mint gondolnád, majd meglátod:) utána ellátogathatsz egy edzőterembe ahol szintén az elején nem szabad félni segítséget kérni egy jó kis edzésterv összeállításában.
Ezen kívül fontos a sok folyadék (víz), megfelelő alvás. Sok sikert!:)
#1 Az egyébként ilyenkor segít, ha egy betervezett étrendet követek ilyenkor? Tehát napra pontosan levezetem hogy mit fogok enni? Vagy inkább csak legyen egy pár fogás, amit forgóban, de ahogyan jól esik egyek?
Illetve, azt jól tudom, hogy úgy érdemes edzeni, hogy 1 nap edzés, 1 nap pihenés? Vagy ilyen kicsi súlynál mindegy, eddzek addig amíg nem fáradnak ki az izmaim az állandóságtól, és utána pihenjek pár napot?
Igen érdemes megtervezni, főleg az elején. Később már tudni fogod nagyjából magadtól
Nálam van hogy 2-3 napot is edzek egymás után, igazából én érezni szoktam hogy mikor mennyit bír a testem
"segít, ha egy betervezett étrendet követek ilyenkor?"
Átmenetileg igen, de hosszútávon csak a fenntartható életmódváltás fog működni, abban pedig nem lesz reális, hogy te életed végéig minden nap kalóriára és grammra pontosan megtervezed a következő napi teljes menüt. Egyél mindent, csak figyelj a kalóriakeretre és a kiegyensúlyozottságra.
"1 nap edzés, 1 nap pihenés?"
Nincs ilyen szabály a valóságban. Van olyan edzés, ami után 1 nap pihenő kevés, és van olyan, ami után 1 nap pihenő se kell. Amíg nem beszélünk progresszív erőedzésről, vagy valamilyen intenzív sporttevékenységről, csak otthoni 3 kiló súlyzózgatásokról, addig mindegy. Érezni fogod, hogy mennyi pihenőt kell szánni a regenerációdra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!