Cukorbetegként rendszeres puffadás, hasmenés, mitől lehet, miként lehet megelőzni?
Természetesen próbálom kerülni a klasszikus puffasztó ételeket, nem fogyasztok tejet, ritkán fogyasztok laktózmentes tejterméket, inkább növényi készítményekkel helyettesítem. Mégis gyakran puffadok (főként éjjel) és van hasmenésem (az is gyakran éjjel, hajnalban). Vacsorát is visszaszorítottam minimális adagra, de ettől nem változott.
Kaptam a diabetológustól Itopride Supremex 50 mg tablettát, de az sem segített. Degasinra lassan immunis leszek, olyan gyakran szedem, ahogy a Normaflore-t is.
TRULICITY 1,5 mg oldatos injekciót és Adimet XR 1000-et szedek. De ha utóbbit nem veszem be, akkor sem változik semmi. Tehát, nem az okozza.
Listázd az ételeket, italokat. Jegyezd fel, mikor van hasfájásod. Azt is írd, mikor fogyasztottál cukorpótlót vagy tartalmazó kaját, italt. Azok nagyon erős hasmenésokozók! Érdemes kerülni őket!
Így kitudod szűrni a számodra ártalmas dolgokat.
Keress fel dietetikust! Vidd a listát, majd segít megoldást találni a helyes táplálkozásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!