Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg ennyire károsak az...

Tényleg ennyire károsak az egészségre ezek az élelmiszerek?

Figyelt kérdés

"A cukornál is gyorsabban ölik meg az embert ezek az élelmiszerek

Ezt jobb, ha tudja"


"A magas feldolgozottsági fokú termékek szívbetegséget, cukorbetegséget, elhízást, gyomor-bélrendszeri betegségeket és depressziót idéznek elő – állapította meg a Harvard School of Public Health. Ezek közé tartoznak a gabonafélék, a tej alapú édes desszertek, a feldolgozott húsok.


Ilyen eredményeket kaptak a tudósok, miután több mint 110 ezer felnőtt amerikai egészségét elemezték az elmúlt 30 évben. A korai halálozás kockázata négy százalékkal magasabb volt azoknál, akik kolbászt és csemegehúst ettek.

A teljes kiőrlésű gabonafélék és kenyerek is erősen feldolgozott élelmiszereknek számítanak"



okt. 22. 13:39
 1/6 A kérdező kommentje:
okt. 22. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:
56%
Ez hülyeség! Akkor is káros lenne a búza, ha a szemeket rágcsálnád! Hogy miért? Mert minden agyon van permetezve és műtrágyázva. A jószágokat génmódosított takarmánnyal etetik. Nem egészséges sajnos még a levegő és a víz sem. Ez van, ez egy ilyen világ lett.
okt. 22. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

2.vagyok


Ez a mondat meg különösen érdekes:

"A cukornál is gyorsabban ölik meg az embert ezek az élelmiszerek"


A cukor nem öl meg senkit, a legelemibb anyag, az agy működéséhez feltétlenül szükséges. A hangsúly a mértéken van.

Sokan még mindig azt hiszik, hogy a cukor=méreg, pedig ez nagyon nem így van. Az egyik ismerősöm kiemelte, hogy ő nem ad cukorral készült teát/gyümölcslevet a gyerekének, csak édesítőszereset, mert a cukor az méreg. Ez így téves.

okt. 22. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A cikk 10% igazságot és 90% bullshitet tartalmaz. Ezért nem magyar hírlapról, indexről, telexről, nők lapjáról, femina.hu-ról tájékozódunk dietetikai témákban.
okt. 22. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

A kristálycukor, minden milyen formában káros. A szénhidrátokat a szervezet cukorrá alakitja, ez kell az agynak.

A gabonát 5000 éven keresztül dagasztották. Ma gyorskenyeret eszel, ez káros.

A sonkát hónapokig sóban forgatták. Ma E250-nel egy nap alatt kész.

Még sorolhatnám...

okt. 23. 01:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Senior Séf ***** válasza:

5-ösnek igaza van. A kovászolt kenyér gliadinra és gluteninre bontotta a glutént,így nem volt káros. Manapság erre nincs idő. Sonkát, sajtot sólében pácolni szinténincs idő. A cukor meg...;

[link]

De bármerre nézel a boltban, kemikáliákkal (ízfokozó, tömegnövelő, állományjavító, tartósító,stb) ehetővé ügyeskedett élelmiszernek látszó tárgyakat találsz.

okt. 23. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!