Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Én napi 10-14 litert iszok...

Én napi 10-14 litert iszok volt olyan nap is hogy 18 litert ittam meg. Ez mennyire számít soknak? Mi lehet az oka? Egyszer azt hitték hogy diabetes insipidus-om van és az az oka de kiderült hogy az sincs a háttérben. Akkor mi lehet?

Figyelt kérdés

szept. 6. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csoda, hogy még élsz! Régóta van ez nálad? Nem okoz nagyon kellemetlen tüneteket? Nem jutott eszedbe orvoshoz menni, hogy kivizsgáljanak? 3-6x többet iszol mint amennyi egy átlagos ember folyadékszükséglete. Nagyon káros, ezért minél előbb vizsgáltasd ki magad.
szept. 6. 20:21
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

-Wolfram szindróma. Ez a betegség a hormonrendszer és az idegrendszer ritka veleszületett rendellenessége, genetikai úton öröklődik. A vazopresszin hormon elégtelen termelésével, cukorbetegséggel, kétoldali látóidegsorvadással és idegi eredetű halláskárosodással jár. Szintén szájszárazságot, ezáltal túlzott mértékű folyadékfogyasztást vált ki az érintettekből.

-Különböző autoimmun betegségek. Sok autoimmun betegség jár szájszárazsággal, és szinte állandó szomjúságérzettel.

- Vesebetegségek szintén járhatnak ezzel a tünettel, a fehérje, víz- és elektrolitháztartás felborítása okozhatja a folytonos szomjúságot.

-Májbetegségek is okozhatnak polidipsziát, aminek hátterében az áll, hogy a máj működése csökken, illetve hányás is kísérheti az alapbetegséget, ami fokozza a kiszáradás érzését, ezért folyamatos ivásra ösztönöz.

-A túlzott folyadékfogyasztás lehet gyógyszerek mellékhatása is, tehát ha valamilyen gyógyszert rendszeresen szedünk, és azt tapasztaljuk, hogy állandóan szomjasak vagyunk, először érdemes a betegtájékoztatót átböngészni

szept. 6. 20:25
 3/9 anonim ***** válasza:
96%

Nehezen hiszem, hogy ezt régebb óta csinálod egy-két napnál. Ha nem trollkodsz, akkor mindenképp fordulj orvoshoz.

Én fizikailag rendkívül aktív versenysportolóként a nyári extrém hőségben nem ittam napi 5-6 liternél többet.

szept. 6. 20:26
 4/9 A kérdező kommentje:

#1: 12 éves korom óta iszok ilyen sokat vagyis több mint 10 éve

Semmilyen tünetet nem okoz

Az orvosok a diabetes insipidus ig jutottak de kiderült hogy nem az.

szept. 7. 07:13
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
A laborleleteidben az ionok milyenek? Ez alapján kevésnek kéne lenni a Na-nak, K-nak. Hol vizsgáltak? Magasabb szintű orvoshoz is el kellene menned, egyetemi klinikára (Pécs, Szeged, Debrecen, Budapest).
szept. 7. 07:19
 6/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
95%
Ez akkor is rengeteg és nem normális, meg veszélyes is.
szept. 7. 10:14
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
Bazmeg ez életveszélyes, azonnal hagyd abba. Lehet, hogy csak simán megszokás.
szept. 8. 02:25
 8/9 anonim ***** válasza:
40%
Ha tíz éve ennyit iszik, és nem okoz semmilyen tünetet, akkor a kérdező egy földönkívüli 🤔
szept. 8. 04:13
 9/9 anonim ***** válasza:
35%
Én már ha 6 l-t iszok, elmegy az eszem délutánra. (Értendő alatta csapvíz, nem pia)
nov. 4. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!