Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Emiatt dobhatom is ki?

Emiatt dobhatom is ki?

Figyelt kérdés
Várandós vagyok ezért jelenleg mindenre nagyon odafigyelek. Csinaltam ma egy nagy fazekban bolognai szoszt (pulykahusbol), megvártam amìg kihul (4-5 ora) es betettem a hutobe. Viszont utanaolvastam, hogy 2 oranal tovabb nem szabad kint hagyni szobahomersekleten az etelt mert akkor elszaporodnak benne a bakteriumok, inkabb langyosan tegyuk be, minel elobb a hutobe. Szerintetek ez igaz a bolognai szoszra is?
aug. 4. 17:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ezen ne idegeskedj, nyilván ha 40 fokban kint marad a kaja akkor tényleg nagyon hamar meg tud romlani, de a hűtőt akkor sem olvaszhatod ki amíg túl meleg az étel.

Ne aggódj ennyitől nem lesz baja, akkor már viszont lehet aggódni, ha egész estére hagytad volna kint.

aug. 4. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hol olvastad de ez nem igaz. Szigorú vendéglátós szabaly azt mondja hogy 70 fok alatt 3 órát is lehet az etel. És az még 1000 százalék biztonságos.

A te bolognaid pedig kb 200 fokos volt mikor elkészült és onnan kezdett hűlni.

Teljes biztonsággal elfogyaszthatod

aug. 4. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
aug. 4. 17:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Vízfürdő??? Itt ezt senki nem ismeri?

Én hideg vízfürdőben hűtöm le a frissen főtt ételt, mielőtt a hűtőbe teszem.

aug. 4. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!