Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A fémkeretes szemüvegem szára...

A fémkeretes szemüvegem szára letört.. dobhatom a kukába?

Figyelt kérdés

Amikor egy fémkeretes szemüvegnek letörik a szára (pofon vágtak),

akkor az egész szemüveg kuka? (A lencséknek semmi baja.)

Csak mert, az erős dioptriaszám miatt nem volt olcsó. (hatszámjegyű összeg)

2021. nov. 3. 19:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Optikában ahol csináltattad talán meg tudják javítani.
2021. nov. 3. 20:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Meg lehet forrasztani.
2021. nov. 3. 20:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is megforrasztottam pákával, itthonra még jó, összecsukni nem lehet.
2021. nov. 3. 20:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hogyan törött le, lehet hogy pillanatok megcsinálni, lehet, hogy forrasztgatni kell.

De amúgy optikában megpróbálhatod, és ha ők visszaadják, hogy nem lehet, akkor lehet otthon próbálni forrasztani, egy páka nem drága a múltkor volt a Lidlben.

Esetleg ugyanaz a keret nincs még eladóban? Mert valóban az üveg a legdrágább az egészben.

2021. nov. 3. 22:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Én úgy értettem, hogy forrasztással tudják javítani. Ha az optika nem, akkor továbbküldik szervizbe. Házilag nem érdemes taknyolni, hacsak más opció nem marad.
2021. nov. 3. 22:25
 6/8 A kérdező kommentje:

A kérdező vagyok.

"Ezt megforrasztani többet már nem lehet" - ezt mondta egy sufni szemüvegjavító aki egyébként mindent elvállal amit "normális optika" már nem. (Valójában megforrasztotta egyszer, de később szétesett.)

A keret sokéves, arra sem emlékszem, hol csináltattam.

Az naiv elképzelés, hogy - vmi mesebeli helyen - a lencsék alapján találnak hozzá keretet amibe illik?

2021. nov. 4. 09:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez érdekes. Hol törött el? Csak mert ezeket gyárilag is forrasztással illesztik össze.
2021. nov. 4. 09:22
 8/8 A kérdező kommentje:

Ahol a kerethez csatlakozik a szár. Rögtön a keretnél.

A dolgot ma megoldottam:

Bementem egy optikába a Krúdy Gy. utcában (Bp) ahol is találtak olyan keretet amibe éppen illettek a lencsék. Szóval, egy keretet vettem, ami még mindig olcsóbb mint újra a lencséket megcsináltatni.

2021. nov. 4. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!