Miért van bajom a tejtermékektől?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre, ha tejet, tejszínt, joghurtot vagy kefírt eszek úgy, hogy aznap eszek mást is, akkor legalább puffadok és fingadozok egész nap, rosszabb esetben hasmenésem is lesz.
Viszont ha csak ezeket eszem egész nap (esetleg kenyérrel), akkor semmi bajom.
Ha házi vagy bolti biotejet, aludtejet, sajtot, fagyit, bármilyen tejes desszertet, tejbegrízt/rizst stb. eszek, akkor szintén nincs semmi bajom.
Mi történik?
júl. 19. 16:20
1/3 anonim válasza:
Szerintem tejcukor-érzékeny vagy. Menj el egy tesztre a gasztro-enterológiára. Ha adózol, kérhetsz adó-visszatérítést.
2/3 anonim válasza:
A tejtermékekben egyrészt bizonyos erjesztő baktériumok ill. azok spórái vannak, amik éppen az adott tejtermék sajátosságát jelentik, de ha az emésztőrendszerben másfajta összetevőjű élelmiszerrel kerülnek össze, akkor az azokban levő bizonyos anyagokon gyorsan el tudnak szaporodni és gázképződés mellett erjesztő hatásúak lehetnek. Mindezekhez hozzájárulhat a gyenge gyomorsav képződés, ami nem öli el a gyomortartalomban levő mikroorganizmusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!