Fokozott gázképződés ellen mit érdemes szedni?
Nagy valószínűséggel fruktóz maladpszorciós problémám (is) van, gyümölcsök után szoktam erősen felfújódni de biztos, hogy nemcsak a gyömölcs okozza ezt a sok gázt. Most új munkahelyem van ahol du már nagyon kellemetlen így létezni. A gyerekeim születése óta nagyon odafigyelek hogy sok rostot egyek, rendben legyen az emésztésem, emiatt a gyümölcsöket nem merem kiiktatni nehogy visszatérjen a székrekedés. Mivel tejfehérje érz vagyok, semmi tejszármazékot nem eszem.
Milyen patikai készítménnyel tudnám enyhíteni ezt a tünetet? Azonkívül, hogy táplálkozásra is odafigyelek (gyümit pl csak du szoktam enni mikor hazaérek)
Érzékeny az epéd.
A héja nélkül edd.
Munkaidő előtt ne egyél-igyál ilyesmit.
Egy kis szódabika is segíthet.
Te magad írod, hogy sok rostot eszel.
Hát attól is simán lehet. Vagy túl sokat eszel, (fájó pont tudom) vagy reflux is okozhatja.
Köszönöm, ezek mind építő jellegűek.
A szódabikarbóna mire jó? Nagyanyám kiskoromban is sokat alkalmazta.
A refluxnak lenne más tünete is ugye? Gyomorégés, torokfájás? (Mikor 1-2 alkalommal valaha nagyon erős gulyással kínáltak, akkor következtek be ilyen refluxos tünetek 1-2 napig).
Az ételmennyiség tippem szerint jó lehet, 40 vagyok, 166 cm, 57 kg, törekszem is rá h ez így maradjon.
Köszönöm a tippeket. A szőlővel óvatos leszek, azt szemenként nem tom lehéjjazni de tényleg, a többinél ez jó tipp. Úgyis mindig csak itthon fogyasztok gyümiket, zöldségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!