Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fokozott gázképződés ellen...

Fokozott gázképződés ellen mit érdemes szedni?

Figyelt kérdés

Nagy valószínűséggel fruktóz maladpszorciós problémám (is) van, gyümölcsök után szoktam erősen felfújódni de biztos, hogy nemcsak a gyömölcs okozza ezt a sok gázt. Most új munkahelyem van ahol du már nagyon kellemetlen így létezni. A gyerekeim születése óta nagyon odafigyelek hogy sok rostot egyek, rendben legyen az emésztésem, emiatt a gyümölcsöket nem merem kiiktatni nehogy visszatérjen a székrekedés. Mivel tejfehérje érz vagyok, semmi tejszármazékot nem eszem.

Milyen patikai készítménnyel tudnám enyhíteni ezt a tünetet? Azonkívül, hogy táplálkozásra is odafigyelek (gyümit pl csak du szoktam enni mikor hazaérek)

júl. 4. 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:
65%

Érzékeny az epéd.

A héja nélkül edd.

Munkaidő előtt ne egyél-igyál ilyesmit.

Egy kis szódabika is segíthet.

júl. 4. 21:33
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

1#-es vagyok.

Az ülőmunka is okozhatja.

júl. 4. 21:34
 3/5 anonim ***** válasza:
46%
Probiotikumot probáltad már? Talán segít..
júl. 4. 21:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Te magad írod, hogy sok rostot eszel.

Hát attól is simán lehet. Vagy túl sokat eszel, (fájó pont tudom) vagy reflux is okozhatja.

júl. 4. 21:49
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ezek mind építő jellegűek.

A szódabikarbóna mire jó? Nagyanyám kiskoromban is sokat alkalmazta.

A refluxnak lenne más tünete is ugye? Gyomorégés, torokfájás? (Mikor 1-2 alkalommal valaha nagyon erős gulyással kínáltak, akkor következtek be ilyen refluxos tünetek 1-2 napig).

Az ételmennyiség tippem szerint jó lehet, 40 vagyok, 166 cm, 57 kg, törekszem is rá h ez így maradjon.

Köszönöm a tippeket. A szőlővel óvatos leszek, azt szemenként nem tom lehéjjazni de tényleg, a többinél ez jó tipp. Úgyis mindig csak itthon fogyasztok gyümiket, zöldségeket.

júl. 6. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!