Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi okozhatja a mindennapi...

Mi okozhatja a mindennapi puffadást, fokozott gázképződést?

Figyelt kérdés

Volt egy kisebb anorexiás időszakom, utána az emésztőrendszerem felborult. Hiába eszek normálisan, minden éjszaka szörnyű puffadás és fokozott gázosodás nehezíti az estéket. Reggel pedig szintén úgy kelek fel, hogy a sok gázzal kezdeni kéne valamit.

A sok-sok egyéb problémából már csak ez maradt és évek óta mindennapos problémát okoz. Csak néhány nap jó, de az nem tudom miért. Kínos lesz a helyzetem, mert februártól kollégista leszek.

Hiva forduljak? Mit csináljak?

Ja és a problémák általában nagydolog után jelentkeznek, vagyis csak azután, pedig nincs székrekedésem.

Probiotikumokat és mezimet is probáltam már, de nem hatott semmit. Esetleg allergiás lehet vagy mi lehet? Hiva forduljak vele? Segitsetek.

Espumisan meg ilyen gázhajtók tüneti kezelés gyanánt nem hatnak.

2017. jan. 2. 22:53
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és 20 éves lány vagyok.
2017. jan. 2. 22:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el:

[link]

2017. jan. 2. 23:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ! De ez kajálás után, tele van a hasad és akkor nagyobb puffadás. Tehát az egészséhes puffadás. Nekem már nincs testképzavarom és nem érdekel a tükör vagy a mérleg, csak az egészségem.

És engem az a puffadás gyötör, ami belülről feszít ,de nem a kaja, hanem a levegőfelhalmozódás.

2017. jan. 2. 23:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Fogaid rendben vannak, megrágod normálisan az ételt? Volt anorexiásoknak ezzel is lehet problémája (a nem kellően megrágott étel megterheli az emésztőrendszert és puffadást okoz).

Ha az sem igaz, akkor egy gasztro szakrendelést keress meg, biztosan tudnak segíteni.

2017. jan. 2. 23:14
 5/5 Sunshinedoll ***** válasza:
Ételallergaia, laktózintolerancia okozhat ilyen tüneteket, érdemes lenne először azt megnézetni, és kizárni.
2017. jan. 3. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!