Ha a vérvétel előtti napon sok cukrosat ettek az
befolyásol valamit az értéken?
Figyelt kérdés
Azt tudom hogy éhgyomri cukor előtt 10-12 órával már nem szabad enni, de ha az előző nap többi részében sok cukros cuccot ettem akkor az nem befolyásol semmit az értéken?
Én egyszer napokig diétáztam, amikor tudtam, hogy vérvételre kell mennem. A cukorszintem legalább 4 értékkel ment lejjebb. Nem akartam nagyon beégni a doki előtt.
jún. 27. 17:08
2/8 anonim válasza:
A cukrok glikémiás indexe magas. Igen könnyen felszívódnak ,főleg a vékonybélben. Ezért - ha a nap későbbi részében nem ettél (gyorsan felszívódó) szutykokat akkor ez a másnapi éhomi vércukor értékedet érdemben nem befolyásolta. (Kettes típusú cukorbeteg vagyok 10 éve.)
jún. 27. 17:19
3/8 anonim válasza:
Hogyne számítana? A vérvétel előtti napokban már minden "szélsőségességtől" tartózkodni kell, hogy a lehető legreálisabb vérképet kapjuk. Én a vérvétel előtti napon megkívántam a rántottát, úgyhogy ebédre sütöttem 6 tojást kolbásszal. Évente egyszer-kétszer szoktam ilyet enni, egyébként soha. Nem is tudom, mit gondoltam. Másnap a vérképemen olyan koleszterinérték volt, mint egy 200 kilós szumósnak. Kérdezte is az orvos, hogy nem ettem az elmúlt napokban zsírt zsírral.
Pár hét múlva megismételtük a vérvételt, és csodák csodájára a normál tartomány közepén volt az értékem. Ennyit számít az előző napi kajálás.
jún. 27. 17:25
4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy egy fél literes kólában mennyire van sok cukor? Mert azt ittam meg csokit ettem. Ez mennyit befolyásolhat?
jún. 27. 17:41
5/8 anonim válasza:
Nézd meg rajta a címkét.
jún. 27. 17:43
6/8 A kérdező kommentje:
Illetve ha sok vizet iszok akkor gyorsabban kiürül a cukor a szervezetemből?
jún. 27. 17:43
7/8 anonim válasza:
Ha amúgy is ilyen az életviteled, ilyeneket eszel-iszol, akkor felesleges aggódni az eredményen, legalább reális képet ad.
jún. 27. 17:58
8/8 anonim válasza:
Az a lényeg, amit 7. írt. Nem arra kíváncsiak az orvosok, hogyha "diétázol" éppen, akkor mennyi a cukrod, hanem arra, hogy a hétköznapi életmód, táplálkozás mellett mennyi. Ha vérvétel előtt napokig nem eszel sok szénhidrátot, akkor valószínűleg kevesebb lesz a cukrod, de ez nem a valós állapot. Egyébként, ha HgbA1c-t is néznek, akkor az úgyis elárulja a valóságot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!