Ha menstruáció alatt kell vér-és vizeletvételre mennem, de vér nem fog kerülni a vizeletmintába, a menstruáció egyéb módon is befolyásolhatja az eredményt?
Figyelt kérdés
2023. szept. 20. 07:46
2/7 anonim válasza:
Ilyen esetben csak katéterrel vett vizelet az, aminél nem vefolyásoló tényezö a menzesz.
3/7 Ypszilon1980 válasza:
Igen befolyásolhatja, de akkor aki értékeli, annak majd tisztában kell lennie, hogy mikor készült. Vizelet nálunk sokszor volt már mensi alatt, mert lombikozunk, vért még nem találtak benne sosem.
4/7 anonim válasza:
Igen, tobb erteket is. Raadasul veszelyes is ha mensi alatt vervetellel plusz vert vesztesz. Kerj egy masik idopontot.
5/7 anonim válasza:
"veszelyes is ha mensi alatt vervetellel plusz vert vesztesz"
Ne hülyéskedjünk már. A mensi+vérvétel együtt töredékét teszi ki, mint egy véradás, és még annak a többszöröse is túlélhető, ha pótolod a lyadékot. Van, mikor direkt a menstruáció alatt kell hormonvizsgálat miatt vérvételre menni. Semmi bajod nem lesz.
6/7 A kérdező kommentje:
Májenzimek, bilirubin értékeit befolyásolhatja?
2023. szept. 20. 15:58
7/7 anonim válasza:
Én többször jártam így.
Elsőnek nem szóltak hogy majd erre figyeljek, tele volt vérrel a vizeletminta, de nem ránézésre csak kimutatta. A kiértékelésnél mondtam a dokinak.
Utána az egyik új üzemorvos egyszer kérte (minek azt nem tudom eddig semelyiknek nem kellett) és elmentem vele a mosdóba akkor láttam hogy hoppá. Akkor szóltam hogy így is jó-e, aztán mondta hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!