Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A házi tojás (vagy akár a...

A házi tojás (vagy akár a bolti) jó fehérje forrás edzés utánra?

Figyelt kérdés

2024. máj. 28. 12:39
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Nincsenek külön edzés előtti és edzés utáni fehérjeforrások, csak simán fehérjeforrások vannak, ugyanis fejlődés szempontjából a napi összfehérje-bevitel számít. Minden étel jó fehérjeforrás (így a tojás is), ami hozzájárul ahhoz, hogy meglegyen a napi minimum 1,5 g/tskg protein.
2024. máj. 28. 12:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Kb egyforma a fehérje értéke mindegy hol veszed.
2024. máj. 28. 13:02
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

"Minden étel jó fehérjeforrás, ami hozzájárul ahhoz, hogy meglegyen a napi minimum 1,5 g/tskg protein."

Majdnem.

[link]

"However, plant-based proteins have less of an anabolic effect than animal proteins due to their lower digestibility, lower essential amino acid content (especially leucine), and deficiency in other essential amino acids"

Ne csak a mennyiséget nézzük, hanem a minőséget is.

2024. máj. 28. 13:04
 4/8 anonim ***** válasza:
47%

Sorrend lebutítva: Tejsavó, tojás, állati, növényi fehérje.

Ha tojást akarsz, akkor vegyél szabadtartásút (a tojáson 1-gyel kezdődik a számsor). A Spar-ban kétféle is van, 789 Ft egy doboz. Kicsit drágább, de nem a kegyetlen, ketreces rabszolgatartást támogatod. Plusz a boldog, szabd csire tojása, minőségileg is jobb, észre fogod venni.

2024. máj. 28. 13:33
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Edzés utánra inkább tejsavó a gyors pótlás miatt. De napközben kb mindegy, ha rendes táplálék. De összességében az állati eredetű azért jobb az izmoknak és könnyebb is összehozni belőlük a napi szükségletet, mintha mondjuk babbal meg lencsével tömnéd magad. Növényi porok meg ihatatlanok, mint a vizes homok. Legalábbis én még jót nem kóstoltam.
2024. máj. 28. 13:41
 6/8 anonim ***** válasza:
30%

Valóban minőségi tojást vegyél, ha abból szeretnéd a fehérjét és egyebeket bevinni!

A legjobb, ha kapirgálós tyúk tojását tudod megvenni! Csak kicsivel drágább, de SOKKAL JOBB!

2024. máj. 29. 07:53
 7/8 anonim ***** válasza:
32%
Van egy új modi aki átrákja az összes edzés-étrendhez kapcsolódó kérdést a sportból az egészségbe? Ez eddig nem volt jellemző és így pont azok nem fogják megtalálni, akik a leginkább járatosak a témában.
2024. máj. 29. 08:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Sportolás szempontjából az állati fehérje jobb és van sorrend. Ezek tények:

[link]

[link]

[link]

Csak pár a sok tanulmány közül. Valaki fentebb is linkelt még egyet. A profi és hobbi sportolók többsége is inkább állati eredetű proteinnel tömi magát nem véletlenül, kivéve, ha vega. Én is próbáltam már a növényit, de én is inkább visszatértem a tejsavóhoz. Persze, aki szerint továbbra is minden fehérje egyforma, hát higgyen benne, ha akar.

2024. máj. 29. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!