Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 16/8-as böjttel kapcsolatban...

16/8-as böjttel kapcsolatban lenne kérdésem, gyomorproblémák miatt?

Figyelt kérdés

Szóval jó ideje elég sz*r a gyomrom, ciklikusan felpuffadok délutánra, akármit is eszem. Reggeli után még nincs bajom, de ebédre bármit is eszem, onnantól egészen alvásig feszül, amit persze elég kellemetlen állandó gázosodás kísér. Furcsa, mert néha 1-2 hétig semmi bajom, ehetek bármi sz*rt(alapvetően odafigyelek az étkezésimre és 80%-ban mindent magamnak készítek, de ugyebár néha néha az ember eszik kint is). Megvan már a beutalóm gasztrora, de addig is kiprobalnam a 16:8-as böjtöt, állítólag jót tesz a gyomornak, ha pihen. Este 6kor tervezek utoljára enni, amúgy is akorül szoktam vacsizni, csak a 8 körüli reggelit tolnam így ki 10re.

A kérdésem az lenne, mert több helyen több féle infót olvastam, hogy a reggeli kávéval mi a helyzet? 😅 Elég korán kelek és edzéssel indítom a napot még munka előtt, már fél 7-7-től edzek.

Egy kávéval szoktam kezdeni fél 6kor, amibe 1 édesítőt és alig egy korty (kb 10ml) növényi tejet teszek.

Na most sok helyen csak a fekete kávét "engedik", máshol meg kb 50kcal a határ, amivel még nem szakitom meg a gyomrom pihenési(?) szakaszát. Igazából a tejem hozzaadott cukormentes, de nyilván természetesen előforduló szénhidrátokat tartalmaz, ami kb 3gramm/100ml, tehát kb 0.3 gramm, ami a kavemba belemegy, összesen kb úgy 2 kcalt ad hozzá a kávémhoz. Ami ugyebár nem sok, de mégiscsak van benne valami.

Szóval a kérdés az, hogy ennyivel is megszakitom a böjtöt, vagy sem? (valahol az édesítőt is tiltják, merthogy olyan reakciókat vált ki az ágyban, mintha cukorhoz jutnék..) de teljesen feketén nem tudom meginni. Érdemes így is belevagni, vagy valahogy mondjak le a kaverol, vagy engedjem el a böjt témát? 😀

Szívesen olvasnék tapasztalatokat, aki már próbálta ezt a fajta böjtöt.

Köszi!

máj. 2. 21:01
 1/3 anonim ***** válasza:
80%
Hát figyi, ha alapból most nem a legjobb a gyomrod, akkor én inkább hagynám a kávét, mert nagyon savasít és éhgyomorra inni hosszabb időn keresztül nem lesz csodás. Lehet, hogy egy ideig megy aztán egy nap beüt a probléma és majd fetrengesz a földön a fájdalomtól (nekem legalábbis ez volt, meg hányinger). Ha nagyon kell a löket, akkor esetleg zöld tea?
máj. 2. 21:22
 2/3 A kérdező kommentje:

Igazából évek óta így élek, mert sosem tudtam felkelés után egyből reggelizni. 😀 Eddig még nem tapasztaltam tőle savasodast, stb.

Nyilván ha kell, le tudom tenni, de most inkább az a része érdekelne, hogy ezt a böjtöt megallitja-e..

máj. 2. 21:32
 3/3 anonim ***** válasza:
24%
Üres kávét, és vizet szabad inni.
máj. 3. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!