Mercformin ront az állapoton?
2 hónapja szedem a Merckformint soha nem figyeltem oda ennyire az étkezésemre,eddig se fogyasztottam évek óta cukrot illetve fehér lisztet,az utóbbi időszakban mérleggel mérem a szénhidrátot,vigyázok hogy ne menjek 60 gi index felé.
Lehetséges hogy az éhgyomri inzulinom a gyógyszer miatt lehet rosszabb? Babát szeretnénk volt egy vetélésem is,az egész életemet úgy élem hogy figyelem miben mi található.
Picit kezdek belefáradni hogy nincsen eredménye
A PCOS egy olyan állapot, aminek kapcsolata van az inzulinrezisztenciával. Az 1-es típusú cukorbetegséghez semmi köze.
Az éhgyomri inzulinszint nézegetésének semmi értelme nincs, mert akármennyi is legyen, úgysem tudsz vele mást csinálni: egészséges étrend, testmozgás, metformin a lehető legmagasabb adagban (ami függ az esetleges bélrendszeri mellékhatásoktól, vesefunkciótól).
Április 12.-n megyek vissza,magánba kontrollra,sajnos csak ott foglalkoznak ezzel alaposabban
Köszönöm a válaszokat,teljes mértékben tisztában vagyok azzal hogy ez sajnos mivel jár a PCOS-el együtt,csak számomra érthetetlen hogy egészségesebben nem is étkezhetnék,és mégis egyre rosszabb..
Mennyit mozogsz? Abból kell nagyon sok.
Lassú ch? Rost? Folyadék?
Nehezen hihető, de a mesterséges édesítőszerek rosszabbak, mint maga a cukor, vagy a fehérliszt. Olyasmit még véletlenül se válassz, ami " diabetikus, vagy zéró"
Köszönöm a tanácsokat,sajnos édesítőszert fogyasztok..
Fehérje,rost bevitel is megvan,mindennap eszem zöldséget.
Reggel csak lassú felszívódásu szénhidrátot eszek,a nap többi részén kevés gyors,illetve több a lassú felszívódású.
Folyadék napi 2l,csak is kizárólag szénsavmentes vizet iszok,néha belefér egy kis zéró Cola.
1500mg-ot
A doki tovább szedeti velem,egyik nap is magas lett a cukor értékem,amit nem tudok hova rakni
160grammosat csináltam,nem jött be
Áttértem az időszakos böjtre,szaladnak le a kilók,8 órás időablakban eszem,ezáltal kevesebb a szénhidrát bevitelem mint 160gr.
De ma reggel 5.5 volt
5 alá szeretném hogy menjen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!