60 éves, elhízott férfi vagyok. Az orvosom Mercformin gyógyszer szedését javasolta. Elkezdtem napi 1000 mg -mal. Egy hét után napi 2-2 szem, vagyis 2000 mg. Ég a gyomrom, és fájnak az izületeim. 3000 mg lenne a cél,de már ezt sem bírom. Folytassam?
A kockázatok, és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Egyénileg beállított gyógyszernél nem releváns egy anonim fórum használóinak a válasza. Inkább a dokival kellene beszélned.
Kérdéssel tudok válaszolni: diabetológus szakorvos javasolta ?
Engem az én háziorvosom többszöri unszolással vett rá a Merckformin szedésére. Nem vagyok túlzottan elhízott 75 évesen. Viszont már 1 év során napi 1000 mg Merckformin szedése nálam súlygyarapodást okozott, miközben a vörösvérsejt számom, hemoglobin szintem 5-10%-kal csökkent. Erre valahogy nem figyelt fel a háziorvosom. 2 év szedés után 2-3 kg-ot híztam, a hemoglobin és vas szintem drasztikusan csökkent, gyakorlatilag vashiányos állapotba kerültem. Egyszerű séta, lejtőn felfelé séta során határozottan már kapkodnom kellett a levegő után. Nekem kellett rávennem a háziorvosom, hogy adjon beutalót szakorvoshoz, nem ő kezdeményezte. A szakorvos végre javasolt egészen más gyógyszert, ami már fél év alatt kb. 2 kg súlycsökkenést eredményezett, már nem érzem magam anémiásnak, nem okoz légzési nehézséget a lejtőn felfelé gyaloglás sem és határozottan fittebbnek érzem magam. Ajánlom, hogy menj el szakorvoshoz vagy más szakorvoshoz.
Én is inzulinrezisztencia miatt szedem. 37 éves vagyok és nagyon rossz eredményem lett. Nekem “csak” 500 mg Mercformin Xr-t írt fel egyelőre az orvos, mert szigorúan tartom a diétát és jól reagáltam rá. 90-ről 81-re fogytam eddig diétával, kicsit több mint 2 hónap alatt. Igen, buszvezetőként nincs meg a lehetőséged, hogy bármikor találj egy WC-t. 😕 Ugyanebből az okból nem kezdtem el szedni a gyógyszert egészen ma estig. Csak én nem vezetem a buszt, hanem minden nap 2x1 órát utazok. Sehol nem áll meg útközben. Ma péntek van, hétfő reggelig adok neki egy próbát, hátha az 500 mg még nem okoz nagy gondot..
Tudsz diétázni? Kaptál étrendet? Próbáltad esetleg az alfa-liponsavat? Nem gyógyszer, de jókat írnak róla. Megérhet egy próbát, ha a gyógyszer nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!