Hogyan tudnék egészségesen táplálkozni?
Mi a célod? Mit szeretnél elérni ezzel a váltással?
Én a változatosság híve vagyok: 30% növényi, 30% állati eredetű étel, a maradék 40% meg olyan, ami az ízlés...
gyermekláncfű salátának haltepertővel nagyon finom, csalán szörp nagy ajándék a szervezetnek.
És minden ami természet adta .
Ajánlom ezt az egyetemi anyagot:
És a fűszerek mindig vissza térő mondatok hogy a magyar konyhának nincsenek fűszerei?
Jelentem vannak nem is akármilyenek,mert amit ma gyógynővénynek ismer a tudomány na azok voltak a fűszernövényeink.
-Vasfű só helyet is jó
-rozmaring
-szurokfű
-levendula
-zsálya és így tovább.....
Na, én is az okostányért akartam írni. :) Az egy egyszerű, jól érthető ökölszabály, amit ha többnyire betartasz, akkor rendben lesz az étkezésed.
További hasznos infók: fehérje jó minőségű, alacsony zsírtartalmú forrásból származzon (fehér húsok, tejtermékek), minél kevesebb állati eredetű zsiradék, minél több lassan felszívódó szénhidrát és minél kevesebb hozzáadott cukor. Zöldségek, nyersen + változatos formában feldolgozva, gyümölcsök (cukortartalomra azért figyelni kell), megfelelő mennyiségű rost.
Semmiről nem kell lemondani, de nagyon nem mindegy, hogy hetente 1x eszel édes péksüteményt reggelire vagy mindennap. Vagy hogy havonta 4x eszel rántott dolgot vagy 14x.
De fontos a mozgás, az alvás és a stresszkezelés is a hosszútávú egészségmegőrzés érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!