Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A nagyon csípős ételek károsít...

A nagyon csípős ételek károsíthatják a nyelvet?

Figyelt kérdés
Néha eszem egy fokhagymát, de annyira csíp, mintha öngyújtóval égetném a nyelvemet, ilyenkor már attól félek, hogy elvesztik az ízlelőbimbóim az érzékelésüket. Ez megtörténhet?
2024. márc. 6. 20:53
 1/2 anonim válasza:
Állítólag nem, mivel olyan anyagot tartalmaznak ezek az ételek, amelyek csak a szövetkárosodás érzését (=fájdalom) keltik benne, viszont azért nem érdemes túlzásba vinni, mert az idegrendszert ugyanúgy terheli, de nem lesz bajod. Egy kis víz vagy hideg tej és nem lesz gondod.
2024. márc. 6. 21:04
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Amikor nyersen ettem régebben fokhagymát, akkor nekem olyan durván felmarta a nyelvemet, hogy több napig is eltartott, amíg meggyógyult. Arra már nem emlékszem, hogy hány gerezdet ettem meg.

Azt nem tudom, mennyire árt az ízlelőbimbóknak.

2024. márc. 7. 04:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!