Vissza lehet valahogy szokni a csípős ételekre?
Régebben rengeteg csípőset ettem. Nem a legvadabb, fogyaszthatatlan dolgokra kell gondolni, de a hegyes-erős zöld paprikával, haragos pistával, pepperonival majdnem minden ételt feldobtam.
A csípésérzettel nem volt bajom, sőt, talán túlságosan is toleráns lettem vele szemben, mert egy idő után a gyomrom döntött úgy, hogy többé nem fogadja be. Régen a nagyobb mennyiségű, adott esetben nagyon intenzíven csípős kaják után sem volt semmi gondom, most viszont már egy kiskanálnyi erős pista (még csak nem is a haragos változat), vagy egy negyed erőspaprikánál nagyobb mennyiség is a padlóra (vagyis pontosabban a vécére) küld.
Nagyon hiányoznak a csípős ételek, szeretném újra fogyasztani őket, még akkor is, ha a legerősebb dolgokról vagy a nagyobb mennyiségű csípős hozzávalókról végleg le kell mondanom. Létezik valamilyen módszer erre, pl. ha elkezdek rendszeresen, kis mennyiségben enni, vajon a gyomrom is tolerálni fogja idővel, vagy csak szivatnám magam? Van esetleg olyan gyógyszer, vagy diéta, vagy bármi, ami segíthet ebben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!