Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha valaki naponta rendszeresen...

Ha valaki naponta rendszeresen az ebédjébe sok darált chili paprikát tesz, annak később lehetnek epe vagy vese problémái?

Figyelt kérdés

Az unokatesóm napi rendszerességgel fogyaszt chili paprikát, főleg amikor ebédel. A levesbe és pörköltbe is szórja a chilit. Nem őrölt chilit tesz, hanem késsel kisebb darabokra vágja a magokkal együtt és úgy szórja az ételbe.

Szülei mondják hogy fogja magát vissza, mert ez már túlzás amit csinál. Tasak számra veszi a boltban.

Lehet később valami szervi baja?

febr. 24. 21:56
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
14 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha bírja a gyomra, akkor nem, de túlzásba sem szabad esni ezzel sem.
febr. 24. 22:03
 2/6 anonim ***** válasza:
81%

Chili kétszer csíp.

Egyébként nem.

febr. 24. 22:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Az ázsiaiak napi szinten eszik és semmi bajuk tőle. Mi nagyon szeretjük az ázsiai konyhát, én nem tudom úgy megenni, ahogy eredetileg készítik pl. a curryt, csak közepesen csípősen (szoktak is rajtam mosolyogni az indiaiak emiatt, mert nekik a brutál csípős a "rendes"). Ha itthon főzök curryt vagy hasonlót, a pároméba pluszban teszek chilit. Kimondottan egészséges.
febr. 25. 08:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szinte kizárt, hogy bármilyen epe vagy vese problémát okozzon a chili. Láttam egyszer egy kutatási anyagot, amiben találtak összefüggést a vastagbélrák kockázata és a kapszaicin között, de hogy ez a gyakorlatban releváns legyen, ahhoz extrém mennyiségű chilit kéne bezabálni napi szinten. Ha unokatestvéred belevág egy paprikát az ebédjébe, az még nem hangzik extrém mennyiségnek.
febr. 25. 12:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát mondjuk egy jó evőkanálnyit szokott enni egész nap, apróra vágva.
febr. 25. 15:46
 6/6 anonim ***** válasza:
2# A Chili nem csíp kétszer. Ha porrá van őrölve vagy folyékony krémként eszik akkor nem csíp a wc-n. A lényeg, hogy nem szabad nagy darabokban lenyelni.
márc. 9. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!