Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mire utalhatnak a tüneteim?...

Mire utalhatnak a tüneteim? Nagyon elvagyok keseredve.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Leírnám nagyvonalakban, hogy mi történik velem.

Nyàron kezdődött, reggeli hasmenesekkel, de semmi màs bajom nem volt. Egyszer begörcsöltem október másodikán és azóta pokolian vagyok. Àllandóan fáj a gyomrom, laza széklet, néha hasmenéses. Hajam brutálisan hullik, nyelvemen hàtul feher lerakódás van. 5 hónap alatt 6 kilót fogytam. Fejem szokott fàjni és néha szédülök. (28 éves vagyok) A letező összes vizsgàlatra elmentem màr. 7 hasi ultrahang, mind negatív még csak egy ciszta sincs sehol. Gyomor/bél tükrözes volt. Gyomor tükrözesen azt mondták epes reflux, enyhe gastritis. Vastagbéltükrözés neg.

14x vettek vért, minden vérvételem kb tökéletes. Enyhe verszegénység volt legutóbb es egy kis kàlium hiány.

Elmentem hasi kontrasztanyagos MR vizsgálatra, minden szervem egeszséges, marmint amit az MR làt. (Màj, epe és vezetéke, hasnyàlmirigy és vezetéke, lép, vese) az epét es a hasnyàlmirigyet külön MRCP is vizsgàlta, nincs semmi elvàltozás. Gyomor/vékonybèl kontrasztanyagos röntgenen a gyomor vékonybél mozgàsát vizsgàlták mindent rendben talaltak. Helico teszt negatív.

Volt egy calprotectin vizsgàlatom az pozitív lett bélgyulladàsra, de az màr megszünt.

Laktóz intoleranciám nincs.

Gluténre nem voltam meg vizsgàlva.

Valaki tudna valami hasznosat mondani, esetleg tapasztalt-e hasonlót valaki? Kérem megosztanàtok? Hálás lennék érte! Köszönöm?

#Étel intolerancia talàn?
2024. febr. 19. 17:37
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

#11-es

Igazán kedves vagy!

Igen ki irtam meg egyszer, mert valamiért nem találtam a korábbi ki írást és nem tudtam, hogy jöttek-e további vàlaszok.

De, ha ez neked nagy terhet jelentett, hogy vàlaszolj nem lett volna muszáj.

Sajnos régóta szenvedek tőle és szerettem volna olyanokkal beszélni, akik esetleg tapasztaltak ilyesmit. Szerintem ez az oldal erre való. Nem bàntottam meg azt gondolom senkit, azzal, hogy mégegyszer ki írtam. És természetesen nem is kötelező vàlaszolni. De, ha valaki mégis szàn rà 1p annak hàlas vagyok.

2024. febr. 20. 17:43
 12/15 Senior Séf ***** válasza:
Nézd ezt meg,kérdező, és ha magadra ismersz, keress meg.
2024. febr. 22. 18:27
 13/15 A kérdező kommentje:

Szia 12,

Mire gondolsz? Mit nèzzek meg?🙂

2024. febr. 22. 19:30
 14/15 Senior Séf ***** válasza:

Bocsi,lemaradt a lényeg:

[link]

2024. febr. 22. 19:54
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszcsi!

Korábban már ràtalaltam a cikkre. 🙂

Azóta voltam dokinàl (màr milliószor) szűrtek cölire, de még várom az eredmènyt. Doki is mondta, hogy valamitől gyulladás van és ez miatt valószínűleg lett vèkonybél diszbakterózisom is. De a lényeg, hogy a nagylaborom tökéletes. A gluténerzékenység eredményét pedig vàrom. 1-2 hét.

Nagyon köszi a segítséget!!!🙂

Nem akarom elkiabálni, de tegnap meg ma már glutén mentesen étkeztem és a gyomor görcs az màr nem volt.

2024. febr. 22. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!