Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Székletben fekete pöttyök...

Székletben fekete pöttyök mire utalhatnak? Wc papíron keménynek hatnak, morzsalékosnak.

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt figyeltem fel rá, mind a mai napig hetente többször is tudatosan megnézem a papírt, törléskor. De eddig nem gondokodtam rajta. Húst nem fogyasztok. Viszonylag gyakran főzök magamnak különféle gabonákat, nem tudom, összefügg-e evvel, azonban a köles szemeknél jóval kisebb, talán tizedmilliméteres pöttyökről van szó, szabad szemmel épp csak észreveszem a papíron, törlés után.

(Hetero) férfi vagyok, ha ez számít, tehát semmiféle hüvelyből származó dolog nem jöhet számításba, sem anális szex.

2022. nov. 30. 20:55
 1/8 anonim ***** válasza:
A háziorvosoddal kellene megbeszélned. Lehet vér, ezt aránylag könnyű tesztelni. Ha az, akkor további vizsgálatokra is elküldenek majd. Ha nem, akkor meg valószínűleg olyat ettél.
2022. nov. 30. 21:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Mák, chia mag esetleg?
2022. nov. 30. 21:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem szoktam mákosat enni az utóbbi években, sem chia magot. Nem tűnik problémásnak a sok fekete pötty, csak szeretnék rájönni, miből erednek. Alvadt vér? Hát nem tudom. Ennyire apró morzsalékkal lehetséges volna?
2022. nov. 30. 21:16
 4/8 anonim ***** válasza:
A patikában is árulnak székletvér kimutatására alkalmas tesztet. Az emésztőrendszeri vérzés lehet kávézacc-szerű, nekem a leírásod alapján nem egyértelmű, hogy mik azok a fekete pöttyök. Nem tart sokból egy vizsgálat.
2022. nov. 30. 21:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Kisebb fekete pöttyök, kisebbek a mákszemnél is, nagyon aprók, szemmel alig láthatóak. Nem mozognak, nem élőlények. Kicsit mintha morzsalékos, törmelékes benyomást keltenének.
2022. nov. 30. 22:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha valakinek van hozzá gusztusa esetleg, lefotóztam, bár ezen alig láthatóak, nem akarok kísérletezni aval, hogy egy sűrűn pöttyözött változatot fotózzak, szóval ezen kevés van, a fotó bal szélén, a papír fehér alapján jól léátszik, milyen pici a fekete pötty, azonban van középen 10x nagyobb fekete pötty is:

[link]

Itt egy kevésbé éles fotó is erről:

[link]

Nagyított fotók, látszik a wcpapír mintája nagyítva, valamint egy szövet van mellette, azon is nagyítottak a szövetszálak.

Jól látszik a papír szélén, hogy a mákszemnél is kisebb fekete pöttyök láthatóak, de léteznek nagyobbacskák is rajta, és ez is látszik.

Talán gabonarost darabkák? Esetleg aranyérből származó alvadt vér pöttyök?

2022. dec. 1. 22:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Eleg réhi már a kerdésed, de ha még aktuális, akkor mondanam, hogy ez teljesen normàlis. Ez emesztes során nem mindent tudunk teljesen lebontani. Inkàbb gabonából szàrmazó rostmaradványok, esetleg banan, narancsból.

febr. 19. 18:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, lehetséges, amit írsz. :) Gabonaalapú az étkezésem.
febr. 21. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!