Ha vérvétel előtt 24 órán át nem eszem semmit, azzal le lehet "csalni" a triglicerid szintet?
A háziorvos macerál ezzel a trigliceriddel, de én nem akarok gyógyszert szedni erre, most aszonta egyek fűvet, meg csirkemellet, fogyózzak, ne igyak 1 csep alkoholt se és fussak le hetente 1 maartont, és 3 hónap mulva megnézzük megint...
Mivel tudnám kicsit kicselezni a laborona trigliceridszintet?
Mert hááát azt ugye a cukrok és zsirok okozzák amit megeszünk, na mega túlsúly,
Most ha éhezek egy napot a vérvétel előtt menyire csökkenthetné az nap reggelre a trigliceridemet?
Egy orvos válaszolna aki ért hozzá az nagyon jó lenne:)
Na hááát ez az.
Akkor ez egy adottság
Francot bazirgála doki ezzel?
Értem én hogy hajlamosít a szív érrendszeri betegségre
45 éves vagyok, most voltam kardiologián, ultrahangon endokrinologián IS és mindenhol az lett az eredmény hogy az ereimben semmijen lerakódás plakk nincs, a szívem normálsian müködik
Tehát akkor ezek szerint majd valamikor öreg koromban nagyobb esélyem lesza szív érrendszeri elhalálozásra mint azoknak akiknek normálisak a vérzsír szint értékei.
Valahol azt olvastam hogy az 5 mg/mol triglicerid esetén 50% al nő a szív érrendszeri betekség kialakulása.
Vegyük a jelen állást, vajon a 45 éves férfi populációban mennyi esély vana szívrohamra?
0.001%? Na ha ennek az esélye nő 50 % al az asszem még nem túl nagy rizikó:)
Azért küldött el több szakorvoshoz mert megbeszéltük hogy én csaka akkor szedek erre sztatint ha van valami a labor értéken kivűl ami ezt indokolja.
Ő akkor azt mondta hogy ha sehol nem találnak semmit ő nem erőlteti a sztatint.
De most 2 hónap után, mire ugye végig jártama szakorvokkat azt mondta hogy szerinte kéne, de fogyjak kicsit és térjünk rá vissza 3 hónap mulva.
A kardiologus konkrétan nem mondott se igent se nemet mikor rákérdeztem hogy indokolt-e kardiologiailag a gyógyszer.
Ő akkor azt mondta hogy semmi eltérés nincs a terheléses ekg a szívultrahang is mindent rentben talált. Volt aztán hasi és nyaki ultrahang is, ott is leírták hogy plakkok vagy más érrendszeri szükület rendellenesség nincs
Egyedűl az epekövemet sikerült neki is megtalálnia ami már vagy 10 éve megven.
A kardiológus zárszónak azt mondta "beszélje meg a háziorvossal hogy kell-e gyógyszer" Azt írta a papirra: "sztatin szedése mérlegelendő"
Én a szörnyű mellékhatások miatt nem gondolom hogy nekem kéne kockáztatnom, mert a vélt előny "szerintem kisebb mint a lehetséges hátrányok
cukorbeteg nem vagyok, májbeteg nem vagyok, nem szeretnék izomfájdalmakat vesebetekséget kockáztatni, csak hogy a labor papiron a szám tetszen a dokinak
Nem akarom a háziorvost sem figyelmen kivűl hagyni mert mindig rendes alapos volt, de azért a gyógyszer szedéshez nincs ingerenciám.
OK. Akkor legyen ingerenciád az étrendi változtatáshoz. Nem nagy dolog...
Amikor a kardiológus már lát valami kórosat, akkor baj van, ás azt már nem lehet visszafordítani, csak kezelni életfogytiglan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!