Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Elegendő az, ha 1 l folyadékot...

Elegendő az, ha 1 l folyadékot fogyasztok naponta? Csak olyanok reagáljanak akik a saját fogyasztásukat pontosan tudják.

Figyelt kérdés

Némelyik netes ajánlásban 2-3 l szerepel amit én képtelen lennék meginni.

Ehhez egész nap innom kellene, éjjel még wc-re járkálni.

2024. febr. 2. 09:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%

1 liter kevés, de mindenki mást mond, nincs erről elfogadott álláspont. Én úgy tartom, hogy ha a szervezetemnek elég ennyi, akkor ennyit fogok inni. Én sem iszom sokkal többet, az biztos, hogy nincs meg minden nap a 1,5 liter, de sosem ittam ettől többet.

Nagyban függ attól is, hogy milyen munkát végzel. Ha a nap nagy részében csak ülsz, semmi nem indokolja a napi 2-3-4 litert.

Az tény, hogy a folyadék sem mindegy. Ha egész nap csak cola vagy gyümilé vagy más üdítő megy, abból sok az 1 liter, és kevés, ha mellé nem iszol mást.

2024. febr. 2. 09:20
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Sajnos én is kèptelen vagyok ettől többet inni. Úgymond elvagyok ennyivel, de tudom, hogy sokkal jobb lenne ha többet innék. Száraz a bőröm, lassú az emésztésem és a veseértékeim sem valami fényesek
2024. febr. 2. 09:22
 3/13 anonim ***** válasza:
90%

Márpedig alsó hangon a 2 L fontos, anélkül hosszú távon betegségek alakulnak ki. Az túlzás, hogy egész napon! Ha 16 órára felosztunk egy poharat vagy bögrét, akkor minden másfél órában lehetne inni. Ez teljesen normális is! Vagy minden 3. órában 4-5 deci körül. Emellett egyébként 3-5 deci között számít a leves is.

35/F

2024. febr. 2. 09:24
 4/13 anonim ***** válasza:
61%

1: Nem számít az ülőmunka, a szervezetnek szüksége van rá. Ezért nyáron 3-4 L körül van rá szükség. Nálam ez pont így igaz. Persze itt jön az érem másik oldala, hogy milyen folyadék. Nálam többnyire tea és szörp. 1-1 tejeskávé és energiaital lényegtelen. Szénsavas üdítőkről nagyjából leszoktam.

35/F

2024. febr. 2. 09:25
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
Nem.
2024. febr. 2. 09:31
 6/13 anonim ***** válasza:
83%

Attól függ, mit eszel amúgy. Ha mondjuk minden nap eszel levest, az helyből 3 dl folyadék (ugye nem csak az a folyadék, amit megiszol, hanem az is, amit megeszel). Vagy joghurt, dinnye, főzelék... ezeknek magas a folyadéktartalmuk.

Ha a vizeleted nem tömény (nincs erős szaga, nem sötétsárga), akkor elég folyadékot fogyasztasz.

2024. febr. 2. 09:37
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem. Az emberi szervezet alapvető sejtszintű folyamataihoz KELL a folyadék. Ez nem véleményjellegű dolog, ez biológiai törvényszerűség. Ha keveset iszol, azt tényleg a veséd fogja nagyon bánni!

Nekem akkor esett nehezemre a napi 2L, amikor beteg voltam, és a víz sem maradt meg bennem. (Pont ezért még fontosabb volt pótolni a folyadékot). Akkor kínszenvedés volt, de megittam (mert vagy ez vagy kórház). Az volt az egyedüli időszak, amikor tényleg óra szerint be volt osztva, hogy mikor KELL innom, máskülönben észrevétlen "lecsúszik" az a napi 2L (nyáron simán több is).

2024. febr. 2. 09:42
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem az urológus doki mondta, hogy napi 2 liter.
2024. febr. 2. 09:50
 9/13 anonim ***** válasza:

Testsúlyra 10 kilonkent kell 2.5 dl viz.

Nyilvan a 100 kilosnak tobb mint az 50nek.

En egyebkent 70 vagyok, sportolok es kb delutan 4ig megiszok 2.4 litert.

Utana kevesebbet (elfelejtem).

Volt hogy fel es egy liter kozott ittam. Miutan semmi nem maradt bennem, kiszaradassal korhaz es 2 nap infuzio. Na azt nem szeretned. En azota iszom sokat

2024. febr. 2. 10:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Én minimum 2 litert iszom télen, de nyáron 3 liter a minimum.

Nekem kevés lenne 1 liter.

2024. febr. 2. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!