Kérhetek a háziorvosomtól másik városba beutalót, ha be van jelentve az ottani tartózkodási helyem?
Aki nem szeretne székletről olvasni, az ne olvasson tovább.
Már nem emlékszem, mikor tudtam utoljára rendesen elvégezni a dolgomat az illemhelyen. Már évek óta sokszor volt székrekedésem, de az utóbbi hónapban már minden alkalommal erőlködnöm kell, de a legtöbb esetben még így sem sikerül az ürítés, vagy csak nagyon kicsi mértékben. Próbálok rostos ételeket fogyasztani, sok folyadékot bevinni, de sajnos nem segít. Sőt, a székletem, amikor sikerül üríteni teljesen normális, világos barna, puha, azonban kissé összenyomott alakú, vékony, és részletekben ürül ki. Minden alkalom után megmarad a teltségérzet. Az elmúlt hét folyamán többször tapasztaltam bélmozgásokat, és olyan érzésem volt, mintha menne a hasam, szaladtam a mosdóba, de semmi nem történt, vagy a szinte folyékony széklet is csak nagy erőlködés árán jött ki. Ha egyszerű székrekedés lenne, akkor felraktam volna már egy kúpot, de a székletem nem kemény, hiába van szorulásom (mint említettem, a hasmenéses széklet is nehezen ürül).
Szeretnék elmenni gasztroenterológushoz, de a város ahol élek elég alacsony minőségű egészségügyi ellátással rendelkezik. Most egyetemre járok egy másik városban, ahol sokkal jobb az ellátás, és be van jelentve az ottani tartózkodási helyem. Ha megkérem a háziorvosomat, vajon tud oda is beutalót adni, vagy csak az állandó lakóhelyemre?
20N
Hogy melyik kórházhoz tartozol,az a lakhelyed szerint van meg határozva .
Nem az a döntő hol van a házi orvosod.Ha abban a kórházban ilyen ellátás nincs,akkor küldhetnek másikba is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!