Lehet valamit kezdeni a koffein elvonás utáni fejfájással?
Az adatok szerint a legrosszabb a koffein elhagyása utáni 30-50 óra és utána egyre jobb a fejfájás. Legrosszabb esetben egy hétig tart, de sokaknak már 2-3 nap után jobb.
Folyadékfogyasztás segíthet. Illetve a koffein fokozatos elhagyása. Itt amúgy az történik, hogy a koffein összehúzza az ereket az agyadban és ezért most kitágulnak amihez nincs hozzászokva a fejed és ezért fáj.
Én 1 hónapja szoktam le a rendes főzött kávéról,volt egy nagyon durva fejfájásom,utána egyre könnyebben viseltem.. mostmár csak ilyen 3 az egyben kávét iszok és sokkal jobban érzem magam.
(Több mint 10évig kávéztam,volt hogy naponta 3-4 csészével is)
Szóval nekem pl nem tartott sokáig az elvonás,mert ebbe is van koffein,de nem annyi mint a jó kis kotyogósba. Remélem sikerül leszoknod az energiaitalról. :)
Update:
Ma nem ismét nekiálltam a leszokásnak, de msot reggel D vitamint vettem be, és bevált: alig fáj a fejem.
Nem vagyok biztos a magyarázatban, de a D vitamin gyulladáscsökkentő, sztem összehúzta kicsit az ereimet. Viszont amikor hazamegyek, vszínűleg aludnom kell.
Am kösz a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!