Vegetáriánus létemre hogyan lehet magas a húgysavszintem, koleszterinem és hogy lehet zsírmájam is?
Figyelt kérdés
3 éves koromtól egyáltalán nem fogyasztok húst, most 50 éves vagyok. Most voltam vérvételen és az eredmény számomra megdöbbentő volt. Szerencsére még nincsenek tüneteim...2023. okt. 24. 13:04
1/15 anonim válasza:
Érdekes! Az orvosod mit mondott erre?
2/15 anonim válasza:
Életmódodról, testsúlyodról étkezési szokásaidról nem írtál semmit. Az hogy nem eszel húst nem csodaszer. Lehetsz úgy is vega hogy egész nap csipszet eszel és alkoholt iszol, nem sportolsz soha.
3/15 anonim válasza:
Alkoholt szoktál fogyasztani? Pajzsmirigy értékeiddel mi a helyzet? Nem vagy túlsúlyos? Mennyi a napi kalóriabeviteled? Nagyon sok releváns kérdés van itt.
4/15 anonim válasza:
miből áll az étrended? meg mit sportolsz és milyen rendszerességgel? dohányzol? milyen az alkohol fogyasztási szokásod? önmagába az tényleg kevés az egészséghez hogy az ember nem eszik húst
5/15 anonim válasza:
Alkoholfogyasztással hogy állsz?
6/15 anonim válasza:
Ezelőtt mikor voltál vérvételen? Akkor még nem volt magas és nem volt zsírmájad?
7/15 anonim válasza:
A koleszterin a transzzsíroktól nagy. A húsokban ahhoz kepest keves van mint a feldolgozott cuccokban. Napolyi, keksz, csoki, margarinnal keszult edessegek. Ezekben rengeteg a transzzsir. Ha kiiktatod, a koleszterin is kisebb lesz
8/15 anonim válasza:
Tipikus példája az egészségtelen vegának. Ha feldolgozott dolgokbol, hushelyettesitokbol, edessegekbol all az etrended akkor ez logikus.
9/15 A kérdező kommentje:
Alkoholt nem iszom, viszont elég sok édességet, szénhidrát tartalmú ételt eszek...
2023. okt. 24. 15:17
10/15 qborka válasza:
A hüvelyesek purin tartalma is okozhat magas húgysav szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!