Fogom valaha normálisnak látni magam?
Egy pár hónapja már diétán vagyok, és sikerült is elvveszítenem egy lényegesebb adag súlyt. Anyukám is sokat segített ahol tudott viszont probléma támadt. Ő azt mondja, hogy már túlvittem ezt az egész dolgot és kezdeg túlságosan sovány lenni. Viszont ha belenézek a tükörbe póló nélkül én még mindig csak azt látom hogy egy hájas disznó vagyok. A barátaimmal sokadt viccelődtünk a dolgon már egy ideje ugyanis sokáíg voltam túlsúlyos, és az ő vicceik sem álltak le, és nem is mondtak semmiféle olyat hogy mintha fogytam volna "egy kicsit". És értem hogy a fiúk nem szoktak lelkizni, de azért mégis tudni szeretném hogy ennyire hangyafasznyi lett-e a változás.Folyamatosan fáradt vagyok és érzem hogy egészségtelenül keveset eszem, de mégis dagadtnak érzem magam.
Még nagyjából az iskola kezdetén vett édesanyám egy okosmérleget (Xiaomi composition scale 2) és ezzel követtem a testzsír-százelékom. Ma reggel 15%-ot mutatott, és elvileg ez egészséges lenne, de még mindig rohadt sok rajtam a háj és csak nem tudom mit csináljak.
Normális ez? Fogom a testemet valaha jónak látni? Őszinte válaszokat szeretnék mostmár, és tudom hogy valószínűleg nem kapok pozitívakat
Nem írtad a magasságod, súlyod, korod.
Lehetsz "skinny fat" is, akkor nem a sulyodon kellene dolgoznod, hanem azon, hogy izmosabb, formásabb legyél. Akkor is, ha ez sulynovekedessel jár, az eredmény esztétikailag valószínűleg szebb lesz.
Magasságom 175 cm és 66 kg vagyok most.
A skinny fat kifejezésről már én is hallottam, csak ákarhogy kutattam nem találtam egyenes módot hogy rájöjjek hogy én az vagyok-e.
Koromat pedig azért nem írtam, hogy az oldal ne szedje le a kérdésem, mert mostmár tényleg válaszolat akarok keresni a helyzetemre
Ez alapján teljesen egészseges a súlyod. Ami nekem segített és lehet hogy neked is segítene egy szakember. Nem feltétlen pszochológus. Akár elmenni egy háziorvoshoz megkérdezni hogy szerinte ez így milyen, mennyire egészséges a mostani tested. Vagy a háziorvos be tud utalni dietetikushoz.
És akkor anyukád is meg te is megnyugodhattok ha független ember mond véleményt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!