Szeretnék egészségesen étkezni, hogyan vágjak bele?
Szerintem ez alapnak, kiindulásnak jó. Majd meglátod, hogy megy, és tudsz rajta finomítani.
De ha kezdetben csak ezeket átolvasod, és mondjuk 2 hónapig tartod hozzá magad, akkor is nagyon sokat lépsz előre.
nekem pont akkor lenne egyszerűbb az életem hogyha a városban élnék, egy vidéki kis faluban is meg tudom oldani de minden nagyon messze van a kisboltban meg nem lehet olyan dolgokat kapni mint pl bulgur vagy quinoa. Én a cukrot édesítőre cseréltem (ne kövezzetek meg mindenkinek a maga döntése) a kenyeret és a tejet teljesen elhagytam a tejet azért mert kazein érzékeny vagyok, a kenyeret mert fáj tőle a gyomrom. de alapvetően csak annyi, hogy sok zöldséget eszem, minden étkezés mellé, és figyelek a kcal bevitelre. illetve gyümölcsöt is eszek. húsok közül a csirkét részesítem előnyben, de ezt is el lehet finoman készíteni, illetve sok halat eszem. ha fogyás a cél akkor a helyedben zöldségek közül az alacsonyabb kalóriatartalmúakat részesíteném előnyben. Minden nap eszem főtt ételt egyszer, és minden nap fogyasztok levest (nekem ez szükséges)
Annyi még, hogy lehet élvezni az egészséges életmódot, nacizni is lehet, csak mindent mértékkel.
Én is kis faluban lakom. Nálunk pl. nincs zöldséges, csak a helyi kisboltban árulnak valamennyi zöldséget-gyümölcsöt, de ez többnyire kimerül a hagyma-krumpli-alma hármasban, és az sem a legjobb minőségű... úgy gondolják, hogy ez vidék, úgyis van kert.
Igen, de a kertben sincs mindig minden, pl. nálam a karfiol, brokkoli, zeller nem szeret, nem nő meg, soha nem is nőtt. Zellernek csak a zöldje. Úgyhogy megértelek, ha nem akarsz non-stop paradicsomot enni, ekkor hiába van kerted, falun sokkal nehezebb bevásárolni. Drágább is sokkal. Én is hetente bemegyek a közeli városba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!