Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Rettentően gyorsan eszek. Mit...

Rettentően gyorsan eszek. Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés
Igen tudom hogy rossz döntés és akárhányszor megpróbáltam hogy kicsit csökkentsem a sebességet egyszerűen nem megy és folyamatosan csak tömöm magamba. Mit kezdjek ezzel? Ennek lehetnek lelki okai is?

2023. szept. 10. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Vótmá'
2023. szept. 10. 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokféle oka lehet, de valószínüleg csak rossz szokás.

Ami segíthet, ha kisebb evöeszközöket használsz - pl. gyerek kanál/villa, illetve minden egyes falat bekapása után tedd le az evöeszközt, és csak akkor vedd fel, ha már megrágtad és lenyelted az elözö adagot.

2023. szept. 10. 20:37
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Nehezen tudom elképzelni, hogy egy felnőtt embernek az tényleges problémát okoz, hogy csökkentse valamennyivel az evés sebességét.
2023. szept. 10. 20:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél magadnak kutyáknak készült habzsolas elleni tálat. Esetleg egyél evopalcikaval.
2023. szept. 10. 20:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez kulso hatasra mult el. Fogszabalyzos lettem. Napokig a vizivas is fajt. De vegig a ragas nagy munka maradt. Azota 25 ev mulva is lassan eszem.

Csak azt tudom mondani, eroszakkal kis falatokat vegyel a szadba, es hagyj idot kozte. A cel persze a lassu ragas. De az agyad at kell programoznod turelemre.

2023. szept. 10. 21:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Meg még valami, evés közben ne csinálj semmi mást, ne nézz filmet, ne telefonozz, ne beszélgess, hanem arra figyelj, hogy eszel és hogy lassan eszel
2023. szept. 10. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

Én is ebben vagyok és ez nem a felnőttségen múlik, ennyi erővel miért mentális beteg valaki felnőtt létére, vagy miért esik neki rosszul egy durva beszólás, vagy miért sír, hiszen elmúlt 18 éves...

Írták, hogy ne telefonozz, de nekem ez segít pont, hogy amíg van valami a kezemben, nem eszem. A mindig tedd le a villát dolgot még nem próbáltam, de jó ötletnek tűnik.

2023. szept. 11. 08:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyél kés villával. Szendvicset is.

És minden falat után tedd le a kést és a villát. Rágd meg, nyeld le és csak utána vedd fel.

(Exem igy evett, orokkevalosag volt)

2023. szept. 11. 17:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!