Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vagy egész nap eszem, vagy...

Vagy egész nap eszem, vagy csak egyszer?

Figyelt kérdés

Nem tudom miért, de ilyen vagyok, hogy eszem egész nap, hamar éhes leszek, sose vagyok tele, csak max két óráig, folyton csak ennék. Nincs hormon problémám, voltam kivizsgáláson. Igen, híztam is nyilván.

Most az elmúlt hetekben kipróbáltam azt, hogy nem eszem egész nap, csak ha hazaértem a munkából. Ehhez fokozatosan szoktam hozzá. Nem is szoktam már éhes lenni reggel, és ha ebéd időben az lennék, az is hamar elmúlik. Így tudok kcal deficitet tartani, mert ha csak egyszer vagy max kétszer eszem, az nem egész napot jelent, nem tudok ilyen rövid idő alatt sokat enni, meg aztán megyek is aludni kb 3 órával evés után. És egész nap jól bírom étel nélkül. Na de ma úgy alakult, hogy reggeliztem (baráti program), egy ideig nem volt semmi baj, majd ettem vacsit kora este. Majd még egy vacsit. És szerintem fogok megint.

Ez mitől lehet?

2023. szept. 10. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:
A reggelit azért ne hagyd ki mert egész napra odavágsz a szervezetednek vele és csak éhesebb leszel a nap során, és akaratlanul is többet viszel be a következő étkezésnél, hiába eszel kevesebbet. Vagy pedig ha sokáig koplalsz, raktározni kezd a szervezet, zsírt, és amint élelemhez jut, elraktározza a nem evéses időszakokra, emellett felszabadul a ghrelin nevű hormon is, ami szintén nem szerencsés ebben a helyzetben. Volt nézve pajzsmirigy, anyagcsere? Cukor rendben? Inkább többször egyél kevesebbet, elosztva napi ötszöri étkezés, ebből három fő étkezés, de ez a három legalább mindig legyen meg, és rendszerint ugyanakkor.
2023. szept. 10. 23:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Nincs raktározás, ezt már megcáfolták, csak olyan van, hogy a sok koplalástól (nagy kalória hiánytól) lelassul az anyagcsere, persze ez sem egy hét után, inkább hosszútávon, emiatt kevesebb kalórián is lehet hízni, ha újra sokat eszik az ember. Az meg emberfüggő, hogy ki mennyi étkezéssel érzi jól magát. Például ez rám nem igaz, hogy akkor eszem normálisan, ha többször étkezem, hanem pont, hogy a napi egy-kettő esti evéssel tudok deficitben lenni, mert ha van reggeli, akkor bizony van nagy ebéd és még nagyobb vacsora is, míg ha egész nap nem eszem (és nem vagyok éhes, az elején voltam még az), este meg igen, akkor azzal el is telítődök 20-24 órára. Voltam vizsgálaton, minden értékem rendben van.
2023. szept. 12. 08:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Nincs meg az agy ideg kapcsolat az éhseged esetén. Az éhségérzet nem elmúlik hanem elnyomod. Ettől van
2023. szept. 13. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!